SVE JE DOGOVORENO: Kristijano Ronaldo napušta Juventus?!

0

Kristijano Ronaldo je prije nešto više od godinu potpisao za Juventus. Portugalac je nakon devet godina napustio Real Madrid.

Tridesetčetvorogodišnji Portugalac je stigao u transferu vrijednom 100 miliona eura plus još dodatnih 12 miliona eura u obliku bonusa. Napadač je s Juveom potpisao četvorogodišnji ugovor.

Iako su mu preostale još dvije i po godine ugovora, italijanski mediji raspisali su se o Ronaldovom odlasku iz Torina na kraju ove sezone.

Navodno je Ronaldo na početku aktuelne sezone razgovarao s predsjednikom Juventusa Andreom Anjelijem o svojoj budućnosti, a konačni dogovor je bio da će portugalski superstar napustiti Juventus ako osvoje Ligu šampiona!

Naime, 34-godišnji portugalski reprezentativac želi da osvoji s Juventusom najelitnije klupsko fudbalsko takmičenje i nakon toga da ode kao pobjednik.

Iako su ovo još uvijek spekulacije, vrlo je izvjesno da će Ronaldo, u slučaju da Juventus osvoji Ligu šampiona, napustiti torinski klub.

Već su počela nagađanja i o njegovoj sljedećoj destinaciji. Poznato je da postoji interes brojnih „egzotičnih“ bogatih klubova, ali kao najizglednija opcija pominje se PSŽ.

Svima je poznato da Nejmar želi da napusti Park Prinčeva, a ukoliko postoji igrač koji može zamijeniti njegov publicitet, onda je to sigurno Kristijano Ronaldo.

Poznavajući Ronaldov karakter i njegovu fizičku spremu, izvjesno je da može da odigra još najmanje dvije sezone na visokom nivou.