Sve što je krenulo po zlu, krenulo je od Obilića

0

Godinama unazad srpski klupski fudbal je na lošem glasu, a takmičenja na vrlo niskom organizacionom i svakom drugom nivou.

Trener Napretka iz Kruševca Milorad Kosanović je u razgovoru za Kurir naglasio da je propast srpskog fudbala započeo sa sezonom kada je Obilić osvojio titulu šampioan Srbije, kada se po njemu krenulo sa konkretnim namještanjima.

– To znamo svi mi koji smo u fudbalu. Sve što je krenulo po zlu, krenulo je od Obilića i sezone kada su osvojili titulu prvaka. Tada je krenulo s konkretnim namještanjima. Sve se radilo da Obilić uzme prvenstvo. Sjećam se da tada nismo htjeli da uđemo u svlačionicu na njihovom stadionu jer smo smatrali da nas prisluškuju, rekao je Kosanović za Kurir.

U sezoni 1997/1998, kada je Obilić bio šampion, iskusni stručnjak je sjedio na klupi Crvene zvezde. Kosanović je naveo da su se tadašnji predsjednik Obilića Željko Ražnatović Arkan i Partizan dogovorali o svemu.

– Arkan je sve radio u dosluhu sa Savezom i Partizanom! Sve kako Zvezda ništa ne bi osvojila. Dogovarali su se kome ide prvenstvo, kome kup. To je bio katastrofalan period za srpski fudbal. Sada nije tako. Ne može da se poredi taj period mraka srpskog fudbala i ovo danas. Ipak, sada je malo drugačije, ali mora još dosta toga da se uradi da bi fudbal postao ono što od njega svi žele. Jedino rešenje je privatizacija, do tada nam se ne piše dobro, kazao je Kosanović i dodao da je sa Arkanom lično imao dobar odnos.