Svojim čarolijama Genije je oplemenio trijumfalnu epohu Milana

0

Legendarni fudbaler Milana Franko Barezi u zanimljivom intervjuu za Blicsport dotakao se brojnih tema, a između ostalog govorio je i svom nekadašnjem saigraču Dejanu Savićeviću.

 

Barezi je igračke kvalitete sadašnjeg predsjadnika FSCG uvidio u čuvenim utakmicama Kupa šampiona protiv Crvene zvezde igranim u sezoni 1988/89.

Iako je bio jedan od najboljih na terenu, Savićević je na kraju bio tragičar zbog promašenog jedanaesterca u penal ruletu.

– Dejo je već tada pokazivao ogroman potencijal. Bio je mlad igrač i taj kiks može da mu se oprosti zbog neiskustva. Iskupio se kasnije kada je Zvezdi trasirao put ka evropskoj i svjetskoj tituli, a meni je posebno drago što je vrhunac slave doživio u Milanu. Svojim čarolijama je oplemenio našu trijumfalnu epohu. Postizao je vanserijske golove, a onaj Barsi u Atini ima posebnu draž i smatra se jednim od najljepših svih vremena u finalima Lige šampiona. S druge strane, iluzorno je trošiti riječi o njegovim ljudskim osobinama. Dejo samo na prvi pogled djeluje specifično, ali je u suštini vrlo skromna i normalna osoba. Navijači ga i dan-danas prosto obožavaju, a meni će uvijek biti u sjećanju kao vrhunski igrač i izuzetan prijatelj – izjavio je Barezi.

izvor: CDM/Blicsport