Tandem iz Milana i zvanično preuzeo Moncu: Prvo pojačanje – idol “rosonera”!

0

Danas su Silvio Berluskoni i Adriano Galijani i zvanično preuzeli Moncu.

Monca odlično gura ove sezone. Na tri meča zabilježili su isto toliko pobjeda, bez primljenog gola. Ako ovako nastave, promocija u Seriju B biće realnost.

Nove gazde kluba pikirale su i prvo pojačanje. Naime, kako prenose mediji u Italiji, njihov poziv dobio je Brazilac Kaka i miljenik navijača “rosonera”. Iako je okačio kopačke o klin, jasno je da bi povratkom na “zeleni tepih” znatno doprinio popularnosti ovog kluba, bio magnet za publiku i neko ko bi od januara, kad se fizički pripremi sigurno pomogao klubu da se plasira u viši rang.

S.S. Monca je osnovana 1912. godine. Tim za koji su nekada nastupali Kaziragi, Ganc, Stropa, Kostakurta, Di Bijađo, Evra… Danas u rosteru ima dva dobro poznata imena- Redžinaldo, nekadašnji igrač Sijene, Parme i Fjorentine, te Džeferson, Brazilac koji nije dočekao svojih pet minuta u Firenci.

Hoće li Kaka otplesati “Poslednji krug u Monci”, uvesti ekipu u Seriju B i u velikom stilu završiti karijeru, ostaje nam da vidimo u narednim mjesecima.

Svakako, nakon Parme, očekuje nas još jedna romantična priča, sa, nadamo se, srećnim krajem – konačnim plasmanom Monce u Seriju A. Prvi put u istoriji.