Terzić: Da Srbija ima sigurno mesto u LŠ i garantovanu zaradu od 20 miliona

0

Crvena zvezda je nastavila sa sjajnim evropskim izdanjima, za koje se može reći da su započeli 2017. godine i da još uvek traju.

Pobeda nad Ludogorecom u Razgradu, i prvo mesto u grupi posle dva kola, daju nadu da će crveno-beli ponovo prezimeti u Evropi.

Generalni direktor Zvezdan Terzić nije krio oduševljenje pobedom u Bugarskoj, kao i naprtku Srbije na UEFA listi.

– Crvena zvezda je juče u Razgradu ostvarila još jedan fenomenalan rezultat i savladala šampiona Bugarske na njegovom terenu. Sećamo se svi kako su nekad dueli sa Ludogorecom izgledali, a sada je priča potpuno drugačija. I to govori koliko dmo porasli kao klub. Zvezda je ponovo evropski gigant, niže pobede u ozbiljnim evropskim takmičenjima i nalazi se na 39. mestu UEFA rang liste, što je najveći uspeh kluba u poslednjih 30 godina. Doneli smo srpskom fudbalu mnogo bodova i trenutno smo na 12 mestu u Evropi što Srbiji od 2023. godine donosi dva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Naš cilj je da novim pobedama u narednom periodu donesemo Srbiji proboj na 11. poziciju, sto znači direktan plasman u Ligu šampiona i sigurnih 20 miliona evra svakog septembra, rekao je Zvezdan Terzić.

On je istakao gde je Crvena zvezda bila pre sedam godina.

– Prešli smo neverovatan put za ovih sedam godina, od mraka na stadionu do utakmica sa najvećim evropskim klubovima. Do pre par godina smo bili srećni da odigramo po neku prijateljsku međunarodnu utakmicu na našem stadionu, sada možemo da se pohvalimo da smo u prethodnih pet sezona odigrali neverovatnih 70 zvaničnih evropskih utakmica. Evropa opet kao nekad sa velikim poštovanjem izgovara ime Crvene zvezde.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here