Terzić odgovorio Deju: Ne razumijem ludilo Dejana Savićevića

0

Nije se dugo čekalo na odgovor Zvezdana Terzića na optužbe koje je protiv njega i srpskih vlasti izneo predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević.

Generalni direktor Crvene zvezde je istakao da je laž da je on uticao na Mirka Ivanića i Filipa Stojkovića da ne igraju za našu reprezentaciju protiv Kosova.

– Rekao sam već prije nekoliko dana da ne treba miješati politiku i sport, i da je odluka dvojice igrača Crvene zvezde da ne igraju protiv Kosova njihova lična odluka. Igrači Crvene zvezde nisu odbili da igraju za Crnu Goru, to im je i čast i zadovoljstvo, već su odbili da igraju protiv takozvane države Kosovo i stoje mirno pred himnom i zastavom nepostojeće države Kosovo. Savićević je prije dva mjeseca poslije žrijeba saznao da će Crna Gora igrati protiv Kosova i znao je da ima selektora i pet igrača iz Srbije. Tada je kao odgovoran i mudar predsjednik trebao da ih sve pozove i pita:”Ljudi da li imate problem da kao građani Srbije igrate protiv Kosova?”. Zasto to tada nije uradio je pitanje za njega, rekao je Terzić.

Terzić je uzvratio na uvrede Savićevića:

– Ne razumijem ludilo Dejana Savićevića i njegovo pominjanje moga imena, navijača Crvene zvezde, raznih službi i vlasti u Srbiji jer sve što je izrekao je laž. Stav dvojice igrača Crvene zvezde je stav protiv Kosova, a ne stav protiv Crne Gore koju i ja lično i svi u Crvenoj zvezdi i volimo i doživljavamo kao nezavisnu ali bratsku nam drzavu. Zašto je Dejan Savićević ovim izjavama sebe stavio u funkciju negativne politike prema Srbiji nije mi jasno, ali neka njemu služi na čast. Crvena zvezda i Srbija su mu dali ime i prezime, ljubav i emociju, i ja iskreno želim da Dejan Savićević i posle ovoga dolazi u Beograd kao veliko ime i ljubimac naših navijača, i bude dočekan kao jedan od najvećih igrača koje je Crvena zvezda ikada imala, zaključio je Terzić.