Tončev: Partizanu 15, a nama 1.2 miliona eura

Predsjednik Fudbalskog kluba Radnički iz Niša Ivica Tončev uporedio je raspoloživa sredstva Partizana i svog kluba pred početak ove sezone.

Tončev je istakao kako je finansijska moć dva tima ,,nebo i zemlja“, ali i pored toga Radnički se nalazi ispred Partizana na tabeli Super lige Srbije.

– Govori se stalno o mogućnostima srpskih klubova, o njihovim budžetima, koliko su jaki i moćni, i o dometima na domaćoj i internacionalnoj sceni. E, tu se neke stvari moraju jednom zauvijek razjasniti, jer se samo istinom može doći do pravog stanja. Razlike su ogromne, to je činjenica, ali tek kada se izgovaraju neke numeričke vrijednosti one se ustvari i vide u pravom smislu. Evo kako: Partizan je, da uzmemo klub iz Humske za primer, raspolagao pred ovu sezonu sa 12 miliona evra za mečeve na domaćoj sceni, i još tri na međunarodnoj. Radnički je mogao da „skrpi” i da računa samo na oko 1,2 miliona eura. A u isto vrijeme morali smo da isplaćujemo dugovanja iz prošlosti, po odluci saveza, ili izvršnim sudskim rešenjima!? Da li je uopšte potrebno bilo šta objašnjavati ako kažem da smo samo u prošloj i prvih mjeseci ove godine isplatili skoro milion eura duga, zbog tužbi? Sve je jasno – rekao je Tončev, a prenio ,,Sportski žurnal“.

Advertisements