Toti otkrio da je kao dijete maštao o samo jednom italijanskom velikanu, ali na kraju je ipak odabrao Romu

0

Legendarni kapiten Rome Frančesko Toti otkrio je neke zanimljive detalje iz svoje karijere u razgovoru za Guardian.

Toti je cijelu igračku karijeru proveo u Romi. Odbijao je transfere u velikane poput Real Madrida, Milana, Intera, Juventusa i Čelzija ostavši dosljedan ‘Vučici’ iz Rima.

Nije baš najblistaviji bio njegov rastanak s klubom, a kultna ‘desetka’ priznaje da je kao dijete ipak maštao da zaigra za Milan jer je ovaj klub u to vrijeme dominirao Evropom , ponajviše zahvaljujući atraktivnoj igri.

Toti je imao samo 12 godina kada je tadašnji direktor Milana Ariedo Braida došao u njegovu kuću kako bi ga nagovorio da se preseli u Milan.

„Milan je tada bio najuzbudljivija ekipa koju sam ikada gledao, možda i jedina za koju sam maštao da igram. Uvijek je moja odluka bila gdje ću nastaviti karijeru. Iako sam bio jako mlad, tada sam znao gdje ću igrati u budućnosti i to je bila samo Roma“, kazao je Toti.

Bivši italijanski reprezentativac je takođe još jednom komentarisao o ponudu Real Madrida u leto 2006., nedugo nakon što je s ‘Azurima’ postao svjetski prvak.

“Naravno da sam razmišljao o ponudi Reala. Bio je to jedini klub u koji sam mogao otići iz Rome. Dugo sam razmišljao, ali iskreno sam poslušao srce i ostao u Romi. Ovo su neke stvari od kojih ne možete pobjeći. Iskustvo izvan Italije moglo bi biti dobro za mene i moju porodicu, ali Roma je bila za mene najvažnija.“

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here