TRAGEDIJA: Bivši fudbaler Milana izvršio samoubistvo

0

Italiju je potresla vijest da je nekadašnji fudbaler Milana izvršio samoubistvo.

Mladi Seid Visin, koji je imao samo 20 godina ostavio je oproštajno pismo u kome je objasnio da više nije mogao da trpi rasističke uvrede na svoj račun.

Visin je rođen u Etiopiji, a nakon Milana zaigrao je za mlađe kategorije Beneventa, i tu je završio svoju tek započetku fudbalsku karijeru. Kasnije se okušao u futsalu, ali je, nailazeće na iste probleme, batalio bavljenje sportom.

-Nisam imigrant, usvojio me je jedan par iz Noćere, to su moji roditelji. Kao klinac sam svuda dočekivan sa osmjehom i poštovanjem, ali se sada sve promijenilo. Našao sam posao, ali sam morao da dam otkaz jer su stariji gosti odbijali da ih ja poslužujem. Često bi komentarisali da mladi Italijani ne mogu da dobiju posao zbog takvih kao što sam ja. Ne tražim ni da me žalite, ni da me sažaljevate, ne mogu više, ali to je ništa u odnosu na ono što proživljavaju imigranti koji rizikuju život kako bi se izbavili iz bijede i pakla Afrike, kako bi iskusili makar dio onoga što zovemo životom, pisalo je u oproštajnom pismu koje je ostavio mladić u svom stanu.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here