Transfer karijere na pomolu: Simeone hoće samo srpskog golmana!

0

Fudbalski klub Atletiko Madrid postavio je srpskog golmana Marka Dmitrovića kao prioritetnu metu u ljetnjem prelaznom roku, pišu španski mediji.

Dijego Simeone u Dmitroviću vidi idealnu zamjenu za Jana Oblaka, koji i pored interesovanja Čelsija, ne bi trebalo da napusti ,,Vanda Metropolitano“ stadion.

Dmitrović napreduje iz sezone u sezonu i već dvije godine je standardan na golu Eibara pod palicom Hosea Luisa Mendilibara. Dobre partije u ekipi sa ,,Ipurue“ svrstavaju Dmitrovića u jednog od najcjenjenijih golmana La lige, ali veliko je pitanje da li je prvi golman srpske reprezentacije spreman da svoju šansu čeka sa klupe.

Njegova otkupna klauzula iznosi 20 miliona eura, a olakšavajuća okolnost po Atletiko je ta što Dmitrović ulazi u posljednju godinu ugovora, te će Eibar biti pod pritiskom da snizi cijenu kako svog čuvara mreže ne bi izgubili bez centa obeštećenja narednog ljeta.

Ukoliko dogovor sa Eibarom i Dmitrovićem ne bude uspio, ,,Jorgandžije“ će se okrenuti ka Olimpijakosovom Hozeu Sa ili Granadinom Ruiju Silvi.

Dmitrović ima 28 godina, karijeru je počeo u Crvenoj zvezdi, prije nego što je nastupao za Ujpešt, Alkokron, Čarlton i Eibar u koji je stigao 2017. godine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here