„Tražimo prinudnu upravu koja će rukovoditi FSCG“

0

Saopštenje za javnost NVO Fudbalska Crna Gora:

Ovim putem se obraćamo javnosti i nadležnom Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta.

S obzirom na trenutnu situaciju koja vlada u našem fudbalu smatramo da samo hitna reakcija nadležnog ministarstva može donijeti razrešenje svih trenutnih neregularnosti.


Tražimo od strane Ministarstva PNKS raspuštanje uprave FSCG, razrešenje rukovodilaca sa svih funkcija i uvodjenje prinudne uprave koja bi u narednom periodu, 6 – 12 mjeseci, rukovodila radom FSCG.

U tom periodu bi prinudna (stručna) uprava sastavljena od strane Ministarstva uz sva redovna takmičenja i aktivnosti, pripremila i novi proces izbora na svim nivoima, na nivoima regija i na nivou skupštine FSCG.

Već prijavljene i dokazane neregularnosti i falsifikate utvrdjene od strane nadležne inspekcije za sport, i to u trenerskoj organizaciji i udruženjima trenera, u sudijskoj organizaciji i udruženjima sudija, neregularnosti u procesu izbora na nivou regija Sjever i Centar, gdje se čak ulazi u zonu krivične odgovornosti (falsifikovanje dokumenata), nelegitimnosti delegata klubova, nepoštovanje Statuta FSCG od strane rukovodstva iste institucije, nepoštovanje Zakona o sportu, je najsvrsishodnije, najjednostavnije i najefikasnije riješiti na ovaj način.

Napominjemo da trenutna rukovodeća garnitura FSCG od 30.06.2021. neligitimno rukovodi savezom, nepriznati od nadležnih institucija, Uprave za sport i mlade i Ministarstva PNKS, jer je pomenuta skupština održana mimo zakonskih propisa i rešenja nadležne inspekcije za sport.

Sigurni smo da je ovo pravi i jedini put za rešenje svih trenutnih neregularnosti i za spas crnogorskog fudbala.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here