Tražimo rešenja, ali u ovom momentu teško da Srbija ima nešto bolje

0

Fudbaleri Srbije su remizirali sa Ukrajinom rezultatom 2:2.

„Orlovi“ su na kraju zauzeli treće mjesto u B grupi kvalifikacija za EURO 2020. godine i prolaz na šampionat Starog kontinenta potražiće u baražu. Prvi rival biće Norveška na gostovanju 26. marta.

Selektor selekcije Srbije Ljubiša Tumbaković pohvalio je reprezentaciju Ukrajine naglasivši da su zasluženo prvi u grupi.

– Ovo nije bila najjača selekcija Ukrajine, nedostajalo im je nekoliko igrača, ali ponovo su pokazali veliku taktičku disciplinu i sigurnost u igri. Nisu slučajno bili ubjedljivo prvi u grupi i imaće još dobrih rezultata u budućnosti, rekao je Tumbaković, a prenio sajt FSS.

Tumbaković je naglasio da je u ovom trenutku ovaj najbolji koji Srbija ima, i da se nada da će igrači napredovati do marta i biti spremni za odlučujuće mečeve.

– Ne bih bio tako strog i kritikovao igrače, ipak su to naši reprezentativci. Ostavio bih momke da rade u klubovima i napreduju, kako bi najjaču grupu eksploatisali u baražu. Svako gleda iz svoje pozicije, u veznom redu su uglavnom igrali isti igrači. Imali smo danas problem, jer je Maksimović, a onda i Radonjić tražio izmjenu. Tražimo rješenja, ali u ovom momentu teško da Srbija ima nešto bolje, dodao je selektor Srbije.