Trebao je biti nova Juventusova zvezda, a onda je sve krenulo nizbrdo! Zaboravljeni as ponovno prekrižen

0

Nekadašnji hrvatski reprezentativac Marko Pjaca (27) mogao bi u zimskom merkatu napustiti Empoli, kojem se početkom ove sezone priključio kao igrač Juventusa na pozajmici.

Ove jeseni upisao je veliki peh i tek sedam nastupa, odnosno 352 minute u Seriji A, od toga je šest dvoboja započeo od prve minute, ali svaki put je zamijenjen, a ostao je bez konkretnog učinka.

Apeninski mediji ovih dana izvještavaju kako su u Empoliju od Pjace očekivali više, te je moguće da trener Paolo Zaneti na njega neće računati u nastavku sezone i da će ga zamijeniti nekim drugim igračem.

Podsjetimo, Pjaca je u Juventus stigao 2016. godine iz Dinama u rekordnom transferu vrijednom 30 miliona eura, ali zbog teških povreda ligamenata kolena izgubio je dvije godine i više nikad nije pronašao onu staru formu koja ga je krasila u ranijim godinama karijere.

A tražio ju je kroz pozajmice u Šalkeu, Fiorentini, Anderlehtu, Đenovi, Torinu i Empoliju…

S Juventusom mu ugovor traje do leta 2024., ali konkurencija u ekipi Masimiliana Alegrija je prevelika i teško je očekivati da bi tamo mogao dobiti priliku ove zime.

Izvjesnija je stoga nova pozajmica, a na Apeninima se šuška da je zainteresovana Sampdorija.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here