Trećeligaš dobija novi stadion! (FOTO)

0

Izgradnjom novog stadiona FK Igalo 1929 na području Servisne zone, Herceg Novi će dobiti novi, moderan sportski objekat, koji će obogatiti turističku ponudu u zimskom periodu, a hotelijerima i privrednicima vezanim za sportski turizam omogućiti bolje poslovanje, saopšteno je na zvaničnoj FB stranici FK Igalo.

Fudbalski centar će pored glavnog stadiona imati i tri pomoćna fudbalska terena, jedan manji za mlađe kategorije, kao i dva pomoćna terena za tenis sa pratećim objektima.

Prema riječima potpredsjednika Opštine Herceg Novi gospodina Miloša Konjevića, novi fudbalski centar će se prostirati na oko 75 hiljada kvadratnih metara, a procijenjena vrijednost projekta, čija bi realizacije mogla početi već iduće godine, iznosi oko 5 miliona eura. Stadion će biti kapaciteta 2.200 sjedećih mjesta, odnosno maksimalnih 2.500 sa uračunatima mjestima za stajanje.

Konjević je naglasio da je i prilikom nedavnog obilježavanja jubileja 90 godina postojanja FK Igalo 1929, i predsjednik Fudbalskog Saveza Crne Gore gospodin Dejan Savićević pružio podršku inicijativi Opštine Herceg Novi i kluba sa „Solila“, a veliki oslonac u realizaciji biće dugogodišnji predsjednik kluba i sadašnji pokrovitelj gospodin Stefan Vukićević.

Kako je naglasio, Igalo zaslužuje da ima prvoligaša i sve uslove koje su sportskim klubovima u Crnoj Gori i regionu neophodni za unaprijeđenje rada i ostvarivanje što boljih rezulata. Za nekih sedam do osam godina bi se mogle igrati i utakmice u okviru evropkih takmičenja, uzimajući u obzir da je idejno rješenje rađeno prema svim propisima UEFA 2 kategorije standarda, što podrazumijeva utakmice pretkvalifikacija Lige šampiona, prvog i drugog kola kvalifikacija Lige Evrope, kao i zvanične utakmice reprezentacije mlađih kategorija.