Trećeligaš neće nastaviti prvenstvo: Nema potrebe da se igra!

0

Član UO FK Sloga iz Starog Bara Zoran Ćalović kazao je u izjavi za dnevne novine Dan da njegov klub neće nastaviti šampionat!

On ističe da Sloga jedva sastavi ekipu pod normalnim okolnostima, a ne sad dok još uvijek traje korona virus.

Traži se da nastavimo da igramo u terminu srijeda-nedjelja, a mi nemamo toliko igrača. Mislim da je to malo nekorektno, naša liga nije profitabilna i ne znam što im to znači da mi igramo. Treba da igraju Prva i Druga liga, oni imaju dovoljan broj igrača koje plaćaju, imaju ugovore i slično. Ja to poštujem… Međutim, ako je jedna Francuska otkazala nastavak, valjda je bilo i nekih drugih rješenja našeg Saveza. Ako ja moram da nosim masku, a igrači imaju kontakte, šta će sve te mjere dok pandemija traje i dalje? Treba da se čuvamo, svi mi znamo da u fudbalu ima kontakata u igri, igrači se znoje, dodiruju se u duelima… – kazao je Ćalović i naglasio da je ovih dana zakazana sjednica Saveza, gdje će na dnevnom redu biti i ova tema.

-Naš stav je jasan, imamo više razloga za to, i nema potrebe da se igra. Ako hoće prvaka neka Igalo ide u više rang. Koliko znam, ima još ekipa koje nisu za to da se nastavi liga. Mi to ne možemo izdržati, ponavljam imamo malo igrača, mnogi od njih počinju da rade, a ni fizički nisu spremni da igraju dvije utakmice u sedam dana. Smiješno je kako mi to gledamo 

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here