Trener Budućnosti o polusezoni: I uspješna i neuspješna

0

Polusezona je bila i uspješna i neuspješna – kaže trener fudbalera Budućnosti Aleksandar Nedović.

Budućnost je prvi dio sezone 2021/22. završila na trećem mjestu sa 32 boda (bod manje od Dečića, devet manje od Sutjeske) i kao polufinalista Kupa Crne Gore.

“Budućnost je Budućnost i nije uspjeh kada završite na trećem mjestu i kada je bodovna razlika ta koja je. Međutim, pored svih pehova od prvog dana od kada sam došao, moramo da budemo objektivni i racionalni kako bismo išli dalje”, rekao je Nedović za sajt Budućnosti.

“Imali smo problema sa velikim brojem povrijeđenih igrača, ali u toj situaciji smo dobili neke nove stvari i vidjeli smo da ti klinci mogu da donesu određene stvari u perspektivi. Iskristalisalo se ko su noseći igrači, a to je bilo vidno kada smo imali sedam pobjeda zaredom. Kada smo bili kompletni, igrali smo atraktivno, sa velikom dominacijom i na veliki broj golova. Desio se srednji dio i kraj polusezone gdje smo bili desetkovani, ali mislim da smo bili dostojanstveni i da smo se maksimalno borili. Stvar sa kojom sam prezadovoljan je što nisam morao da držim sastanke po pitanju odnosa prema obavezama. Po pitanju kvaliteta igre smo razgovarali, ali i kada je sve najbolje, uvijek se na tome mora raditi i pospješivati”, istakao je Nedović.

Šampion je mnogo bodova izgubio u takozvanim malim utakmicama.

“Gubili smo određene utakmice koje smo trebali da pobijedimo sa par golova razlike. Bilo je trenutaka kada lopta nije htjela u gol, ali nakon polusezone imam jasnu sliku – uloge za stabilnost ekipe su podijeljene, znamo šta nam treba, lideri su tu i sjajno su vodili klince i kada su bili na terenu i kada su bili povrijeđeni. Uvijek su bili prisutni da daju lijepu riječ i stave do znanja da smo svi Budućnost”.

“Najbolja partija Budućnosti? To moram da podijelim na dva dijela. Najboljih 60 minuta smo odigrali protiv Dečića u remiju 2:2, kada smo vodili 2:0. To je reper kako Budućnost treba da igra u svim fazama igre, ali ponavljam – tih 60 minuta, jer u tom trenutku nismo bili fizički fit. Druga utakmica je protiv Sutjeske u derbiju, ali nakon što smo gubili 2:0. Tu smo u oslabljenom sastavu pokazali karakter i neviđenu želju – vraćali se sa 2:0, imali situaciju da dobijemo derbi, pa se vratili nakon 3:2 sa deset igrača. Generalno, tu smo pokazali kako treba da se fudbalski “grize”. Mislim da smo na karakteru dosta poradili tokom jeseni, jer smo ga pokazali na mnogim utakmicama kada smo pravili preokret”.

A najlošija partija Budućnosti…

“Definitivno Zeta”, kao iz topa odgovara Nedović, prisjećajući se remija u Golubovcima 0:0.

“I tu smo bili desetkovani, ali da Budućnost ne šutne na gol – to ne ide”.

Budućnost na kraju jeseni ima najubojitiji napad sa 36 postignutih golova…

“To je generalno moja filozofija, još kada se “poklopi” sa veličinom kluba – to je to. Pored najviše postignutih golova, mislim da smo promašili najveći broj šansi, naročito zicera. Taj segment je bio dobar, naravno da je mogao da bude bolji”, jasan je Nedović.

“Brine me broj primljenih golova i ne treba nam alibi, ali u analizi moramo da budemo objektivni. Često smo mijenjali u posljednjoj liniji, nekada su nedostajali bekovi, nekada štoperi, nekada golman. Jedna petorka nije odigrala zajedno više od četiri, pet kola, a u toj situaciji je sve to teško “posložiti”.

“Kada sam došao, postojala je neka fama da moraju da igraju mladi igrači. Mladi igrač mora da ima dobar odnos prema obavezama, mora da je energetski, trkački i motivaciono uvijek na maksimumu. Kako se bližio kraj polusezone, doveli smo ih na taj nivo. Već sam rekao da neću nikome dati šansu zbog broja godina, već da moraju da je zasluže. I svi su je zaslužili, čak i neki koji su dobili šansu silom prilika, i opravdali su očekivanja”, govori Nedović.

Na kraju – navijači. Povratkom Varvara na tribine proigrala je i Budućnost…

“Prije svega, prezadovoljan sam njihovim ponašanjem. Bio ih je glas da su ovakvi i onakvi, ali su pokazali da su reprezentativni kao što je Budućnost reprezentativna. Dokazali su da su najbrojnija i najbolja navijačka grupa, a samo mi je žao što vrijeme u posljednjih nekoliko kola nije bilo bolje, jer sam ubijeđen da bi i zapad bio puniji. Vidjeli smo protiv Sutjeske koliko znači ta energija kada se sudare sjever i zapad i koliko se igrači i mi na klupi osjećamo bolje zbog toga”, jasan je Nedović.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here