TRENER PETROVCA NA CIJENI: Želi ga ex-Yu velikan!

0
foto: sportbar

Nakon što je FK Sarajevo raskinuo saradnju sa Goranom Sablićem u bosanskohercegovačkoj javnosti se licitira sa imenom njegovog nasljednika.

Povezuju se sa Sarajevom brojna trenerska imena. Kao mogući Sablićevi nasljednici spominju se Safet Sušić, Marko Maksimović, Bruno Akrapović, Dragan Jović i Mirza Varešanović, a kao novi kandidat za trenera Sarajeva po kuloarima se spominje i srbijanski stručnjak Vladimir Janković.

Radi se o treneru crnogorskog prvoligaša OFK Petrovac, koji je u svojoj karijeri dugo vremena sarađivao sa priznatim srbijanskim stručnjakom Vladanom Milojevićem.

„Dobio sam juče neke informacije vezane za Sarajevo. Naravno, samo povezivanje sa jednim velikim klubom kakav je Sarajevo za mene predstavlja veliku čast, ali zvanično me niko nije kontaktirao. Imam svoje principe od kojih nikad ne odustajem. Izuzetno sam profesionalan, insistiram na jasno definisanim profesionalnim odnosima. Svjestan sam da svaki veliki klub na našim prostorima donosi i veliki pritisak, ali i tim pritiscima ste izloženi onoliko koliko niste dorasli poslu i ukoliko niste osposobljeni da funkcionišete u tom trenutku. Ukoliko bi došlo do nekog zvaničnog kontakta, prvo bih obavijestio svoje saradnike, prijatelje i ljude iz Uprave kluba. Imam ugovor uz klauzulu da mogu ići ukoliko dođe ponuda van Crne Gore. Ipak, neiskren bih bio da kažem da to ne godi. U Sarajevu su igrali veliki igrači, kao klinac se dobro sjećam šampionske generacije iz osamdesetih godina. No, trenutno sam ugovorom vezan za Petrovac i hvala Bogu sjajno nam ide. Nakon prvog dijela sezone smo četvrti na tabeli što je iznad svih očekivanja„, istakao je Janković za SportSport.ba.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here