Trese se Evropa: Klubovi iz Superlige dobijaju dvogodišnju suspenziju iz Lige šampiona

0

Unija evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) planira da preuzme disciplinske akcije prema klubovima koji su odlučili da učestvuju u Superligi Evrope, saznaje ,,ESPN“.

Ovaj medij, pozivajući se na izvore bliske UEFA, navode da bi klubovi, odnosno oni koji i dalje zagovaraju ideju o Superligi Evrope, mogli da se susretnu sa dvogodišnjom suspenzijom iz njihovih takmičenja. Kako se navodi, UEFA je u prethodnih 10 dana razgovarala sa sedam klubova koji su podneli garancije da ubuduće neće biti riječi o osnivanju Superlige. To su svi premijerligaši, Atletiko Madrid kao i Inter iz Milana, sa kojim je dogovor blizu.

Ostali klubovi, odnosno Real Madrid, Juventus, Barselona i Milan koji se distancirao, se i dalje drže ideje o osnivanju tog takmičenja i mogu da se suoče sa posebnim sankcijama.

Da bi se Superliga formalno raspala, potrebno je da devet od 12 klubova zvanično povuku i zato UEFA radi na tome da potpuno ubije projekat i njegovu ideju i neophodno je da devet timova da svoju zvaničnu saglasnost za tako nečim.

Čeferin u jeku slučaja Superlige, odnosno kada je on stao, rekao da su engleski klubovi prvi istupili i da ih on izdvaja za razliku od ostalih šest ekipa. Isticano je i da eliminacija iz UEFA takmičenja ove sezone neće doći u obzir i da je tako nešto malo vjerovatno i u budućnosti, ali pouzdani američki medij tvrdi drugačije iz svojih izvora, te će ovaj slučaj biti aktivan u narednom periodu i biće interesantno vidjeti kakve rezove je spremna da donese Evropska kuća fudbala.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here