Tri razloga zašto Hadžibegić treba da ostane selektor Crne Gore

2

Nakon završenog još jednog reprezentativnog ciklusa kao glavno pitanej se postavlja ostanak selektora Hadžibegića na klupi „hrabrih sokola“.

Evo tri razloga zašto Hadžibegić treba da OSTANE selektor.

Prvi razlog:

Faruk Hadžibegić je od dolaska na klupu Crne Gore dao šansu igračima iz domaćeg fudbalskog šampionata. Samim tim, domaću ligu je na neki način „izdigao“ iz ponora u kojem se nalazila prethodnih godina.

Svjedoci smo da nikada, od sticanja nezavisnosti, od Filipovića do Tumbakovića nije bilo ovoliko fudbalera iz 1.CFL u reprezentaciji! Dakle, Hadžibegić je radio ono za šta je i plaćen – pratio je domaći fudbalski šampionat, jednako kao i fudbalere koji nastupaju u inostranstvu. Pružio je priliku domaćin fudbalerima – Crnogorcima koji su, bar njih većina, taj poziv opravdali.

Pozivanjem Ivanovića, Vujačića, Vukčevića, Dragojevića, Raičkovića, Sekulića, Kalezića i družine iz 1.CFL Crna Gora je dobila puno iz više razloga! Klubovi će možda lakše prodati fudbalere (time i popuniti kasu), Savez ne mora da traži „škartirane“ fudbalere u okruženju koji će kako im „dune“ odlučiti hoće li nastupiti za reprezentaciju ili ne.

Drugi razlog:

Drugi razlog zbog kojeg bi Faruk Hadžibegić trebao da ostane na klupi „hrabrih sokola“ jeste i povratak u diviziju B Lige Nacija. Dakle, prethodnik Tumbaković je srozao selekciju u C rang, a Hadžibegić je za kratko vrijeme uspio da osvoji prvo mjesto u grupi i vrati nas rang više.

Takođe, treba naglasiti da je osvajanjem prve pozicije u grupi Crnoj Gori pružena mogućnost plasmana u baraž za Mundijal u Kataru 2022. godine.

Treći razlog:

Crna Gora je pod vođstvom Ljubiše Tumbakovića izgubila kult reprezentacije. Čini se, i to sa pravim razlogom, da se taj kult polako vraća. Atmosfera u ekipi je iz okupljanja u okupljanje na sve većem nivou. Sinoćna pobjeda i igra naše selekcije daje nam za pravo da se nadamo nekim boljim danima za naš reprezentativni fudbal.

Treba istaći da je najlakše kritikovati selektora nakon poraza, ali se niko ne zapita u kakvom trenutku je selektor Hadžibegić preuzeo kormilo CG? Taj selektor Hadžibegić je za nešto više od godinu dana na klupi Crne Gore ostvario šest pobjeda (dok je npr. Tumbaković za tri godine ostvario samo sedam pobjeda).

Poređenje: Hadžibegić – Tumbaković

SKOR HADŽIBEGIĆA NA KLUPI CRNE GORE period od 25. jul 2019. godine do 18.novembra 2020. godine:

6 POBJEDA

4 PORAZA 

4 REMIJA

SKOR TUMBAKOVIĆA NA KLUPI CRNE GORE period 19.januar 2016. godine do 8. juna 2019. godine

7 POBJEDA

8 REMIJA 

12 PORAZA

 

2 COMMENTS

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here