TRIO FANTASTIKO U MILANU: On, Pjontek i Paketa!

0

Milanova skauting služba radi punom parom na pronalaženju novih kvalitetnih pojačanja za sljedeću sezonu, a jedno takvo su pronašli u talentom krcatoj Seriji A, ali ne italijanskoj, već brazilskoj.

‘Rossoneri’ su od početka ove sezone u potrazi za krilnim napadačem, spominjali su se Žerar Delofeu iz Votforda i Stiven Bergvijn iz PSV-a, ali Milanov prvi izbor je 23-godišnji krilni napadač brazilskog Gremija Everton Souza Soareš.

A izgleda da ni brazilski fudbaler nema ništa protiv dolaska na San Siro. Everton je nakon utakmice Brazila i Češke otkrio da bi od ljeta mogao da pojača Milan.

– Srećan sam zbog zanimanja Milana. Riječ je o velikom klubu. Vidjećemo šta će se dogoditi, ali sam jako srećan jer me želi tako veliki klub, rekao je Brazilac pa dodao:

– Zašto Paketa i ja ne bi bili i klupski saigrači? Često se šalim s njim da bi mogli da zaigramo zajedno ako sve prođe kako treba, otkrio je Everton.

Problem je Evertonova otkupna klauzula koja iznosi 80 miliona eura i taj iznos je van dometa Milana. Međutim, tu bi na scenu trebao da stupi Leonardo i njegove pregovaračke sposobnosti.

Leonardo je na sličan način uspio da dovede Lukasa Paketu iz Flamenga. Paketina otkupna klauzula iznosila je 50 miliona eura, ali ga je Leonardo uspio dovesti za 35 miliona eura.