Tumba: Atmosfera je sjajna!

0

„A“ reprezentacija Crne Gore odradila je večeras na stadion Republike Vazgen Sargsajn u Jerevanu posljednji trening pred kvalifikacioni meč sa Jermenijom.

Četvrti meč u kvalifkacijama za Svjetsko prvenstvo „sokoli“ dočekuju spremni i motivisani da nastave niz pozitivnih rezultata na još jednom teškom gostovanju.

U glavni grad Jermenije doputovala su 24 igrača, pa će duel sa selekcijom koju predvodi Artur Petrosjan, pored ranije „otpisanih“ Marka Simića i Nemanja Nikolića propustiti i Mirko Vučinić i Žarko Tomašević.

Selektor i kapiten naše selekcije Ljubiša Tumbaković i Stevan Jovetić istakli su na koStevan Jovetićnovinare da dobro poznaju sjutrašnjeg protivnika i da „sokole“očekuje još jedan težak meč u kvalifikacijama.

Osjećamo se sjajno, atmosfera je sjajna. Počeli smo dobro kvalifikcije i u tom duhu smo se pripremali i za ovu utakmici i to smo obavili na dobar način. Gledali smo reprezentaciju Jermenije, sve njihove mečeve iz kvalifikacija, i znamo da nas očekuje teška utakmica sjutra. Radi se o dobroj ekipi koja ima dobre igrače, novog selektora i biće veoma motivisani da daju svoj maksimum u duelu sa nama. Mi ćemo dati sve od sebe i potruditi se da ostvarimo dobar rezultat, rekao je Jovetić i dodao da na osnovu prikazanog u prva tri kola kvalifikacija reprezentacija Jermenije nije zaslužila da bude na posljednjem mjestu u grupi.

Selektor Tumbaković ističe da se stvorila nerealna slika o kvalitetima selekcije Jermenije nakon utakmica u kojima nisu imali sreće da ostvare bolji rezultat.

Svaka utakmica u ovom kvalifikacionom ciklusu, od one prve kada smo počeli pa sve do posljednje, ima posebno značenje. Ovo je mini liga od deset utakmica i svaka ima svoju vrijednost u tri boda, pa je isti značaj prve utakmice kao svih ostalih koje će doći nakon sjutrašnje. U cijeloj toj priči reprezntacija Jermenije nije imala rezultat, a u pojedinim mečevima nije imala ni sreće. Tu prije svega mislim na meč sa Rumunijom koji su odgirali gotovo kompletan sa igračem manje, ali i na utakmicu sa Poljskom u kojoj su imali igrača manje 60. minuta. Zbog toga imamo nerealnu rezultatsku sliku o kvalitetima reprezentacije Jermenije, rekao je Tumbaković.

Iskusni stručnjak vjeruje da će Jermenija ući motivisana u utakmicu, sa željom da promijene situaciju u kojoj se trenutrno nalazi.

Skautirali smo ekipu Jermenije, znamo da je njihova vrijednost daleko veća nego što to pokazuje rezultat. Pored toga što mogu mnogo bolje i kvalitetnije da igraju, imaju nekoliko izuzetno kvalitetnih igrača. Zbog toga se spremamo da odigramo obostrano kvalitetnu utakmicu jer očekujemo dodatno motivisanog protivnika sa novim selektorom i jednom grupom igrača koja ima želju da se dokazuje. Mi ćemo dati svoj maksimum i nadamo se da ćemo ispuniti cilj koji smo zacrtali.

Duel najboljih selekcija Jermenije i Crne Gore igra se sjutra sa početkom u 21 čas po lokalnom, odnosno 18 časova po srednje-evropskom vremenu. Meč će voditi češki internacionalni sudija Pavel Kralovec.

FSCG.ME