Tumba: Lijepo je ovih dana biti Srbin i Crnogorac, imamo šanse za plasman na SP

0

Selektor naših fudbalera Ljubiša Tumbaković rekao je da je u ovom trenutku lijepo biti Srbin i Crnogorac zbog rezultata nacionalnih timova ove dvije u kvalifikacijama za Mundijal, kao i zbog plasmana Crvene zvezde i Partizana u grupnu fazu Lige Evrope.

“Orlovi” su pred vratima Svjetskog prvenstva, dok su i “sokolovi” na odličnom putu da se plasiraju u baraž za odlazak na šampionat planete.

U ovim trenucima mnogo je lijepo biti Srbin i Crnogorac zbog uspjeha nacionalnih timova, ali i zbog činjenice da Partizan i Crvena zvezda igraju Ligu Evrope. Nadam se da će u budućnosti evropska takmičenja biti stalna praksa naših klubova”, rekao je za “Blic” Tumbaković.

Srpski stručnjak kazao je i da bi se obradovao eventualnom duelu Srbije i Crne Gore na Mundijalu.

To bi za mene bilo najveće moguće uživanje. Sportski događaj sa ogromnim emocijama i bilo bi teško za obje selekcije. Ako mora da dođe do susreta, neka bude u finalu.”

Tumba vjeruje da će naša selekcija uspješno privesti kraju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

U oktobru igramo protiv lidera grupe Poljske i sa selekcijom Danske. Vjerujem da ćemo se i mi uz Srbiju plasirati na Svjetsko prvenstvo jer zaslužujemo da se nađemo u Rusiji”, poručio je Tumbaković.

Izvor: cdm.me/blic