Tumba: Nametnućemo se preko …

0

Naša selekcija śutra igra prijateljski meč protiv Grčke u Pireju.

Selektor Crne Gore Ljubiša Tumbakvić kazao je na pres konferenciji u Pireju da će naša selekcija śutra pokušati da se nametne preko igre.

Pokušaćemo da nametnemo onu filozofiju o kojoj pričam prethodna dva mjeseca. Pokušaćemo da se nametnemo preko igre, i zahtjeva koji su specifični za profil fudbalera koje imamo – kazao je Tumbaković.

Tumbaković kaže da naši igrači imaju kvalitet da na indirektan i direktan način sprovedu u djelo ono što se od njih traži.

 Ove dvije utakmice su selektivnog karaktera, takođe, pokušaćemo da nagovijestimo kako Crna Gora treba da igra. Malo je vremena da sve to obavimo kroz proces treninga, ali pošto su momci predstavnici države podrazumijeva se da imaju kvalitet i da mogu na indirektan i direktan način da sprovedu u djelo ono što se od njih očekuje – rekao je naš selektor.

Selektor „hrabrih sokola“ ističe da je u velikoj mjeri zadovoljan dosadašnjim radom sa reprezentativcima.

U velikoj mjeri sam zadovoljan, ali nedovoljno da bih bio prezadovoljan. Jer, ono što je bilo planirano da se napravi, mi smo napravili kroz proces upoznavanja. Cilj je bio da se što bolje upoznamo sa igračima, ali naravno i sa temom koju smo zadali reprezentativcima i na koji način je oni prihvataju. Kada želiš da saznaš nešto onda je potrebno vrijeme, a mi ga imamo malo. I koristićemo vrijeme van ovog koje imamo na okupljanjima da bi ih sve bolje upoznali. Reprezentacija Crne Gore će pokušati da nametne onu filozofiju o kojoj pričam već ova dva posljednja mjeseca. Da se preko igre i zahtjeva koji su specifični za profil igrača koje imamo nametnemo i pokušamo da igramo fudbal koji treba da bude karakteristika naših igara i u kvalifikacijama. Malo je vremena, malo utakmica, da bi kroz sve to bili zadovoljni, pokušali da nešto ostvarimo, ali ćemo pokušatikazao je selektor.