Tumba: Spremamo zamku za Levandovskog

0

Selektor naše reprezentacije Ljubiša Tumbaković kazao je da utakmica sa Poljskom nije najvažnija dosad, kao i da će probati da pripremi zamku za udarnu iglu rivala Roberta Levandovskog.

“Sokolovi” su večerašnjim treningom nastavili pripreme za petu utakmicu u mundijalskim kvalifikacijama, koja ih čeka u nedjelju uveče pod Goricom.

“Mislim da ovo nije najvažnija utakmica dosad, jer je svaka bitna. Ponoviću da je ovo mini liga od 10 mečeva, gdje je svaki susret bitan i bez prava na grešku. Svaki bod je važan, bez obzira da li se izbori protiv Jermenije, Danske, Kazahstana… Cilj je da do kraja budemo u igri za plasman na Mundijal i nadam se da je tim spreman za to”, rekao je Tumbaković.

Mnogo se priča o najboljem igraču Poljske Robertu Levandovskog. Tumbaković je potencirao da on nije jedina prijetnja po naš gol.

“Mnogo stručnjaka je probalo da nađe zamku za Levandovskog, ali je malo njih uspjelo. Probaću i ja, vidjećemo hoće li dati rezultata jer je on vrhunski napadač, a ni Poljska nije samo on, već je jaka i disciplinovana ekipa”.

Sa “sokolovima” je i kapiten Mirko Vučinić, koji nije igrao zbog povrede još od novembra 2015. godine.

“Mirko je u mnogo boljem fizičkom stanju u odnosu na prethodna okupljanja. Međutim, nedostaju mu utakmice, a vidjećemo kako će se ponašati na treninzima do nedjelje. Imamo još pet treninga, pa ćemo provjeriti njegovu situaciju”.

Srpski stručnjak je istakao i da Poljaci poštuju naš tim.

“Primijetio sam da njihovi mediji pozivaju nacionalni tim na oprez pred utakmicu, a smatram da na sličan način razmišlja i selektor rivala. Oni su veliki profesionalci i znaju da dolaze na noge selekciji koja je pobijedila u gostima Dansku, a remizirala u Rumuniji. Poljskoj poseban kvalitet donose Zjelinski, Levandovski, Krihovjak, koji ne igra u Parizu, a odlićan je fudbaler”, poručio je Tumbaković.

Naš selektor je dodao i da je zadovoljan što pored Žarka Tomaševića, Marka Bakića i Marka Baše nema novih povrijeđenih igrača i da vjeruje da će ostati tako do nedjeljnog meča koji je zakazan za 20.45.

Izvor: cdm.me