Tumba: Utakmica će se odigrati u ljepšem ambijentu

0

Selektor ,,A“ reprezentacije Crne Gore Ljubiša Tumbaković duel protiv Turske vidi kao još jednu dobru provjeru uoči takmičarskog ciklusa koji počinje u septembru.

– Kroz četiri utakmice koje imamo do septembra, želimo da napravimo još jednu provjeru, da imaju veću minutažu da se iskažu. Vidjeli smo detalje na koga možemo da računamo, na koga ne možemo da računamo. Dolazi Turska, utakmica će se odigrati u ljepšem ambijentu, u ljepšoj atmosferi nego što je to bio slučaj na Kipru. Igramo protiv ekipa koji je kvalitetnija, pa tako i igrači mogu da se iskažu. Mi ne tražimo opravdanje za tu utakmicu protiv Kipra i kako su oni igrali, koliko je to bilo nervozno, koliko je bilo nefudbalski da igraš pred 1.000 gledalaca, da je neko čudno vrijeme bilo. Cilj je ispunjen, to što smo željeli da vidimo, vidjeli smo. Sada se okrećemo Turskoj i naravno ekipi koja će u velikoj mjeri pretrpjeti promjene u samom sastavu, rekao je selektor Tumbaković na pres konferenciji.

Jedna od dilema je i da li se utakmici prijateljskog karaktera može prići kao da je takmičarska.

– Puno možeš da izgubiš, a malo da dobiješ. Teško je odigrati. U podsvijesti se postavlja pitanje što nijesmo pobijedili. A opet imaš neki cilj koji trebaš da ostvariš, smatra Tumbaković.

Osvrnuo se i na igrače koji su tu, a koji ranije nijesu imali veću minutažu.

– Sve je process, jedne grupa igrača nije bilo, pa ih je bilo. U maju i junu, grupa jedna neće biti. Pratimo igrače, da vidimo mogu li da odgovore zahtjevima, poručio je Tumbaković.