Tumbaković: Hoćemo, možemo, želimo

0

Borbenost i zajedništvo, to su glavne odlike koje ,,hrabri sokoli“ treba da imaju u duelu sa Kosovom, ali i ostalim mečevima u kvalifkacijama za Evropsko prvenstvo, poručio je selektor Ljubiša Tumbaković na današnjoj pres konferenciji.

Selektor Crne Gore ne želi da njegovi igrači budu opterećeni pritiskom rezultata.

Svaki pritisak smanjuje učinak i želim da ga svedem na minum. Važno je da hoćemo, možemo, želimo, da budemo borbeni, da se držimo zajedno. Sve su to komponente koje bi trebalo dovesti do maksimuma, jer se na taj način željeni rezultat može lakše ostvariti, istakao je Tumbaković.

Kadrovski problemi su ono što kvari planove stručnog štaba, ali se i ta situacija može prevazići.

Riješićemo to nekako. Puno nam je značilo što smo se okupili na vrijeme, što smo odradili proces treninga kako smo zamislili. To je neka naša realnost, a mi moramo da ulazimo u utakmicu sa puno optimizima u nove izazove. Svakako da vjerujemo u momke koji su naši reprezentativci, objasnio je Tumbaković.

Iskusni stručnjak cijeni kvalitet Kosova.

Skautirali smo njihove utakmice u Ligi nacija, kao i neke prijateljske mečeve, uz prethodni duel sa Bugarskom. Imaju intersantne karakteristike igre, nijesu izgubili 12 utakmica, sve to im daje za pravo da razmišljaju o dobrom rezultatu. Mi nemamo takvu rezultatsku preporuku, ali smo odigrali vrlo dobru utakmicu protiv Bugarske, kao i 60 minuta protiv Engleske, iako rezultat to ne govori. Takođe, njihova ambicija bi mogla da bude dodatni motiv za nas, kazao je Tumbaković.