Tumbaković: Izvući ćemo pouke iz meča sa Turskom

0
Selektor naše fudbalske reprezentacije Ljubiša Tumbaković, istakao je da je Crna Gora odigrala dobro u prijateljskom meču sa Turskom i da će izvući pouke iz duela u Antaliji. 

“Sokolovi” su, iako nekompletni, odolijevali favorizovanom rivalu sve do završnice, kada je u petom minutu sudijske nadoknade Mehmet Topal savladao Poleksića.

Veliku pouku izvukli smo iz ove kontrolne utakmice. Sve ono što je bilo interesantno u ova naša dva okupljanja, u martu i ovo sada, sublimirali smo u nešto što bi trebalo da rezultira na pravi način u septembru. Ovog puta nismo imali tu sreću da budemo kompletni, da kompletna naša ekipa bude na okupu, pa da to što radimo tokom priprema svi kompletni prenesemo na utakmicu. Međutim, nešto što je dobro u cijeloj priiči jeste da je na ovoj utakmici viđena jedna grupa mladih igrača, grupa novih igrača, grupa igrača koja je vrlo malo ili nije igrala u nekom prethodnom periodu… Sad su se na jednoj veoma teškoj i vrlo intersantnoj utakmici, protiv jedne reprezentacije koja ide na evropsko prvenstvo, suprostavili u obliku koji predstavlja pravo zadovoljstvo za trenera, rekao je selektor „hrabih sokola“.

Tumbaković je zadovoljan time što su igrači na pravi način usvojili ono što se radilo tokom priprema i na kontrolnoj utakmici sa B selekcijom.

Sve ono što se radilo kroz ovih sedam treninga u sklopu priprema za meč sa Turskom i u kontrolnoj utakmici protiv B reprezentacije, momci su prihvatili kao nešto što bi u budućnosti trebalo da bude model i način igre. Istina da je ovoj nekipi nedostaju Savić, Baša, Jovetić, Vučinić, Marušić, Bakić… To su sve igrači koji bi, da su bili u sastavu ekipe, počeli utakmicu sa Turskom. Pojedinci su bili prisutni u trenažnom procesu, pojedinci su to ispratili u martu, pojedinci imaju objektivan razlog zbog kojeg nisu došli, ali su ispratili folozofiju i ideju onoga što će se od njih tražiti i stvara neko uslovno zadovoljstvo. Ono što nije dobro jeste rezultat, jer bi se koliko toliko popravila naša radna atmosfera, ali ja ne vidim razlog da ona bude poremećena. Ono što nam ovog momenta nedostaje jeste vrijeme jer je naše sljedeće okupljanje tek u septembru. Do septembra ćemo pokušati da ispratimo naše igrače a nakon utkamice sam im poželio da budu standardni u klubovima u kojima igraju, da se prirpemaju i da već u septembru, na prvoj kvalifikacionoj utakmici, ostavimo jedan daleko bolji utisak, zaključio je selektor Tumbaković.

CDM.ME