Tumbaković je donio pozitivnu eneriju

0

Fudbaleri Budućnosti počeli su pripreme za nastavak sezone u kojem će za 17 kola pokušati da nadoknade deficit od 13 bodova u odnosu na Sutjesku, sačuvaju tron i osvoje Kup.

fk-buducnost.me

Naravno da će mnogo lakše biti osvojiti Kup, jer je aktuelni šampion Crne Gore zajedno sa ekipama Mladosti, Grblja i Igala stigao do polufinala, ali momci koje od nedavno vodi novi trener Vladimir Vermezović poručuju da se neće predati sve dok postoje i teoretske šanse da ostanu na tronu.

„Najvažnije je da ne gledamo tabelu. Moramo dobro da se spremimo i da preostale utakmice odigramo kao da je svaka biti ili ne biti. U svakom meču moramo da idemo na pobjedu i da se nadamo da Sutjeska neće pobjeđivati u seriji kakvu je napravila u prvom dijelu sezone. Zanimljivo je da smo tri puta pobijedili Sutjesku, dva puta u Kupu, jednom u šampionatu, a imamo 13 bodova manje“ rekao je Milan Mijatović golman Budućnosti i reprezentacije Crne Gore i nastavio: „Želimo da osvojimo Kup gdje smo stigli do polufinala, a ponavljam ne odričemo se trona sve dok postoje i teoretske šanse da ostanemo na njemu. Ostala su još dva duela sa Sutjeskom. Međutim, najvažnije je da mi pobjeđujemo, da mi uđemo u seriju pobjeda, da stvorimo tim kadar da pokaže pravo lice na evro sceni tokom ljeta“.

Selektor Ljubiša Tumbaković nastavlja misiju u Crnoj Gori. Posle velike borbe, usled nedostatka sreće, iskustva, Crna Gora je ostala bez prvog velikog takmičenja u istoriji ove zemlje. Milan Mijatović vjeruje da se takav scenario neće ponoviti kada su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u pitanju. Tumbaković je kada su golmani u pitanju na slatkim mukama. Trenutno su u prvom planu Danijel Petković, Milan Mijatović i Mladen Božović, a sa strane se nameću Lazar Carević iz Barselone, Damir Ljuljanović iz Mladosti, Matija Šarkić iz Vigana, Arijanet Murić iz Mančester Sitija…..

„Odluka da se nastavi saradnja sa Ljubišom Tumbakovićem je zaista obradovala sve u repezentaciji. Tumbaković je sa svojim timom donio neku novu, pozitvnu energiju. Uspio je da formira generaciju, da preko noći od mladih i neafirmisanih igrača stvori tim kojem je malo nedostajalo da stigne do Mundijala. Uvjeren sam da ćemo propušteno nadoknaditi tokom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i da ćemo postati prva generacija koja je izborila plasman Crne Gore na veliko takmičenje“ rekao je Mijatović za Sport Klub i dodao: „Što se golmana tiče, tu kao i u cijeloj ekipi vlada prava porodična atmosfera. Konkurencija je zdrava da zdravija ne može da bude. Svima nam je najvažnije da mreža miruje, bez obzira ko stoji između stativa“.

Prije kvaifikacija za Evropsko prvenstvo, Mijatovića očekuju pripreme sa ekipom Budućnosti. Prva faza tokom koje će biti odigrane i dvije prijateljske utakmice protiv Iskre i Rudara će biti odrađena u Podgorici, a druga faza u staroj bazi u Antaliji.

sportklub.rs