Tumbaković o Zvezdi, Partizanu, reprezentaciji

0

Oktobar je mjesec u kojem dva srpska najpopularnija kluba Crvena zvezda i Partizan imaju obaveze na međunarodnoj sceni, a i reprezentativne selekcije očekuje važan period.

Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković istakao je značaj pobjede Crvene zvezde protiv Olimpijakosa.

– Sa velikim očekivanjima smo čekali sinoćnu utakmicu, kao što ćemo i sjutrašnju. Prvo poluvrijeme nije bilo onako kako smo očekivali, ali se na kraju sve najbolje završilo. Svaka čast fudbalerima Zvezde, napravili su sjajan rezultat i isto tako se nadamo od Partizana, rekao je Tumbaković na manifestaciji „Dani fudbala, a prenio RTS.

Partizan očekuje duel sa Astanom u Kazahstanu u Ligi Evrope, a Tumbaković vjeruje u uspjeh svog bivšeg kluba.

– Partizan je postao tim, veoma je ubjedljiv. U ozbiljno je zaletu i tako treba da nastavi, čak i da podigne na viši nivo. Očekujem poletan i ozbiljan Partizan u Kazahstanu, kao u derbiju i u Nišu, ne vidim razlog da se drugačije razmišlja u klubu. Jako pozitivne utiske imam. Savo ima viziju i strategiju, harizmatičan je i tako radi. To sve ide lijepim tokom.

Tumbaković se osvrnuo i na naredne obaveze reprezentacije Srbije.

– Polazim od cilja, a to je da napravimo najbolji tim da završi kvalifikacije, a do baraža u martu da ga izdefinišemo. Nemamo puno vremena da eksperimentišemo, šest mjeseci, dodao je selektor „orlova“.