Tumbaković objavio spisak

0

Selektor “A” reprezentacije Crne Gore Ljubiša Tumbaković saopštio je spisak igrača na koje računa za kvalifikacionu utakmicu sa Rumunijom koja se početkom septembra igra u Klužu.

 

Kroz dva ciklusa priprema izdefinisala se ova grupa igrača sa kojom ulazimo u takmičenje. Grupa koja je, po mojoj procjeni i procjeni stručnog štaba, interesantna i koja može da odgovori izazovima koji nas očekuju. Na spisku je i nekoliko igrača koji iz objektivnih razloga nisu mogli da nam pomognu na prethodnim utakmicama, poput Savića, Jovetića i Baše, ali iza njih je već mnogo utakmica u kvalifikacijama i njihovi kvaliteti su dobro poznati stručnom štabu. Pozvao sam veliki broj igrača jer će nam to dati novu dimenziju, nadam se da će svi biti zdravi i u mogućnosti da se odazovu – rekao je za sajt FSCG selektor Tumbaković.

Najveći neprijatelj crnogorske selekcije u prethodnim ciklusima bile su učestale povrede. Ni ovog puta povrede nisu zaobišle “hrabre sokole”.

Zbog povrede smo izgubili Poleksića, što je ozbiljan hendikep. Baša je u fazi sanacije i pratićemo njegov oporavak ovih dana. Ukoliko bude igrao za svoj klub, bićemo u situaciji da računamo na njega – istakao je Tumbaković koji je na spisak uvrstio i Mirka Vučinića: – Mirko je bio sa nama i u maju. Bez obzira što neće moći da nam pomogne na ovoj utakmici, zbog suspenzije i povrede, njegov odnos prema reprezentaciji, atmosfera koju pravi u svlačionici i samo prisustvo su nam vrlo interesantni i značajni. Iz tog razloga smo ga pozvali da bude sa nama.

Poziv na pripreme za prvi meč u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji dobilo je 30 igrača

– golmani: Božović Mladen (Zeta), Mijatović Milan(Dečić), Petković Danijel (Lovćen);

odbrana: Baša Marko (Lil, Francuska), Savić Stefan (Atletiko Madrid, Španija), Tomašević Žarko (Ostende, Belgija), Simić Marko (Hapoel Tel Aviv, Izrael),Saveljić Esteban (Levante, Španija), Šofranac Aleksandar (Rijeka, Hrvatska), Zverotić Elsad(Sion, Švajcarska), Radunović Risto (Budućnost),Stojković Filip (Minhen 1860, Njemačka),Mijušković Nemanja (Vardar, Makedonija);

vezni red: Marušić Adam (Ostende, Belgija), Nikolić Nemanja (Hapoel Tel Aviv, Izrael), Vukčević Nikola (Braga, Portugal), Bakić Marko (Braga, Portugal), Šćekić Aleksandar (Genčlerbirligi, Turska), Vešović Marko (Rijeka, Hrvatska), Boljević Vladimir (AEK Larnaka, Kipar), Rodić Vladimir (Karabukspor, Turska), Kojašević Damir (Vardar, Makedonija), Jovović Vladimir (Napredak, Srbija), Janković Marko (Partizan, Srbija);

napad: Jovetić Stevan (Inter, Italija), Bećiraj Fatos (Dinamo Moskva, Rusija), Mugoša Stefan (Minhen 1860, Njemačka), Raičević Filip (Vićenca, Italija), Đorđević Luka (Zenit, Rusija), Vučinić Mirko (Al Džazira, UAE).

“A” selekcija Crne Gore će prvi trening uoči utakmice sa Rumunijom odraditi u nedjelju, 28. avgusta u Trening kampu FSCG na Starom aerodromu gdje će trenirati do polaska za Kluž. Premijerni susret naše selekcije u kvalifikacijama za SP zakazan je za 4. septembar.

FSCG.ME