Tumbaković poziva navijače

0
Selektor naše fudbalske reprezentacije Ljubiša Tumbaković vjeruje u pobjedu nad Bjelorusijom i poziva navijače da ispune Gradski stadion pod Goricom.

Srpski stručnjak će śutra debitovati pred crnogorskom publikom i nada se da će uspjeh biti uvod u dobre rezultate nacionalnog tima, prije svega u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

“Pobjeda je uvijek važna. Okupljanje smo zamisliti kao aktivnost koja ima za cilj da se što bolje upoznamo, napravimo dopunsku selekciju i kroz trenažni proces i kontrolne utakmice izdefinišemo mišljenje o nekim igračima. Želimo da se na ovaj način se što bolje pripremimo za ono što nas čeka u septembru.

U ovom momentu je najbitnije da smo jedan dio ideje sproveli na utakmici protiv Grčke. Meni je rezultat uvijek bitan, bez obzira da li je prijateljska ili zvanična utakmice.Protiv Bjelorusije bi nam pobjeda mnogo značila zbog atmosfere koja treba da ima kontinuitet u maju i da septembar dočekamo u najboljem izdanju. Igrači će i stručni štab će učiniti sve da ekipa najbolje izgleda na terenu, ali nikada sa sigurnošću ne možeš da tvrdiš da ćeš da pobijediš”, rekao je Tumbaković.

Trofejni trener Partizana najavio je da će u ekipi biti promjena u odnosu na duel u Atini, ali i da izvjesno neće igrati Stevan Jovetić.

“Biće promjena u timu, neki igrači koji su bili van ekipe moći će da konkurišu. Vidjećemo poslije današnjeg treninga kakva je situacija, a Jovetić nije u kombinaciji. Nije trenirao sa ekipom, tek je juče jedan dio odradio sa nama. Ne bi bilo profesionalno da ga izlažemo riziku od nove povrede.Nadam se i da će javnost u odnosu na utakmicu protiv Grčke moći da prepozna neke nove stvari u našoj igri”, istakao je Tumbaković.

Ime rivala selektoru “sokolova” nije bitno. Važno je ono što on očekuje od svojih izabranika.

“Za nas su svi protivnici isti. Ako želiš pobjedu, svejedno je da li igraš protiv Španije ili Bjelorusije. Motiviše nas dodatno što su oni u seriji bez poraza. Imaju iskusnu ekipu, igraju disciplinovano, najveći broj njihovih fudbalera nastupa u Rusiji. Želimo da napravimo pomak i ostvarimo dobar rezultat”, uvjerava selektor.

Tumbaković je mnogo toga prošao u karijeri. Zbog toga i obećava da će pokušati da ekipi ulije povjerenje u svakom momentu, bez obzira na stanje na terenu.

Pokazivanje nervoze nije dobro jer se prenosi loša energija. Potrebno je da ja budem miran, a onda će i igrači biti takvi. Pravo na grešku nemamo jer ovaj posao je specifičan, drugačije je nego u klubu“, objašnjava Tumbaković.

Ne smatra da je mladost ekipe hendikep, već da su to prije svega najbolji fudbaleri naše zemlje u ovom trenutke.

Ne priznajem dio priče vezan za mlade i stare igrače. Ovi momci što su tu su najbolji što Crna Gora sad ima. Nije mladost nedostatak već prednost, kao što iskustvo može da se reflektuje mirnoćom koju prenose na mlade“, rekao je Tumbaković.

Još jednom je selektor potencirao zadovoljstvo viđenim u Atini i potvrdio da se na debitanta u tom meču Aleksandra Šćekića najozbiljnije računa.

“Generalno sam zadovoljan odnosom i ponašanjem igrača. To je olakšanje koje imamo kao treneri. Sve što sam tražio od igrača na i van terena bilo je maksimalno ispoštovano. Šćekić je apsolutno ispunio naša očekivanja i ako ovako bude nastavio da radi, biće ozbiljna konkurencija za sve igrače na toj poziciji. Volio bih da budu pune tribine. Utakmice ovog karaktera nisu baš posjećene, ali bih volio da to bude podignuto na viši nivo. Hoćemo da publika vidi da želimo rezultat, a bez njih ga ne možemo ostvariti. Svaki rezultat biće zajednički uspjeh nas i publike. Radio sam na tri kontinenta, znam kako publika reaguje i da je samo rezultat zanima”, zaključio je Tumbaković.

Utakmica pod Goricom odigraće se śutra od 18 sati.

Izvor: cdm.me