Tumbaković: Vučinić svojim autoritetom treba da doprinese…

0

Selektor naše reprezentacije Ljubiša Tumbaković juče je saopđtio spisak igrača za mečeve sa „B“ selekcijom Crne Gore i reprezentacijom Turske.

Tumbakovic Selektor

Poziv je dobio i kapiten Mirko Vučinić koji se oporavlja od povrede.

Tumbaković je kazao  da Vučinić svojim autoritetom treba da doprinese stvaranju dobre atmosfere u reprezentaciji.

– Na spisku je i Mirko Vučinič koji se još uvijek oporavlja od povrede. Pozvan je jer hoćemo da napravimo ambijent koji treba da donese nešto dobro svima, pogotovo mlađim igračima, pa Mirko svojim autoritetom i iskustvom mora da doprinese stvaranju dobre atmosfere u reprezentaciji -kazao je selektor Tumbaković.

Prvi put u dresu „A“ selekcije nastupiće šest fudbalera, za koje Tumbaković smatra da su interesantni za naredni period…

– Imamo šest igrača koji će po prvi put biti dio „A“ reprezentacije – Kosović, Janković, Savićević, Kojašević, Klimenta i Stojković. U pitanju su mladi igrači, njih trojica su zajedno sa Jovovićem bili nosioci igre u mladoj reprezentaciji, preporučili su se kvalitetnim igrama i sigurno zaslužuju prostor u seniorskoj konkurenciji. Svi oni su u potencijalu veoma interesnatni za period koji je ispred nas.

Tumbaković je rekao da postoji grupa igrača koje mora posebno da isprati.

Nakon prvog okupljanja koje smo imali tokom marta shvatili smo da postoji grupa igrača koju moramo posebno da pogledamo. Iz tog razloga je planirana ova utakmica, koja je revijalnog ali ujedno i takmičarskog karaktera, jer su u pitanju igrači koji konkurišu za dres reprezentacije i koji se igrama moraju izboriti za poziv. Na spisku je jedna grupa igrača koja je evidentirana kroz prostor koji su napravili na reprezentativnom nivou u ranijem periodu i grupa mlađih igrača koja se nameće kroz takmičenje na nivou mlade reprezentacije. Broj pozvanih igrača veći je od onog koji je uobičajen, na šta su uticale objektivne okolnosti. Na utakmici koju ćemo igrati u Podgorici, koja pored već pomenute takmičarske dimenzije ima i humanitarni karakter, neće nastupiti Zverotić i Marko Janković koji igraju finalne utakmice kup takmičenja sa svojim klubovima, dok je nastup Tomaševića i Marušića pod znakom pitanja jer očekuju plasman u završnu fazu plej ofa– kazao je naš selektor.