Tumbaković: Želim susret sa Srbijom

0
Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Ljubiša Tumbaković, kazao je da bi volio da se „sokolovi“ na Mundijalu u Rusiji sastanu sa Srbijom. 

„Orlove“  predvodi Slavoljub Muslin sa kojim je popularni Tumba vodio ljute borbe kada su bili na klupama beogradskih vječitih rivala.

„Uvijek sam volio vječite derbije, a ovaj bi bio poseban. Siguran sam da će Srbija otići u Rusiju, možda čak i prva od selekcija sa prostora bivše Jugoslavije, a bilo bi super da joj se pridružimo i mi iz Crne Gore. Trudimo se svim silama“, rekao je Tumbaković za beogradski list Danas.

Selektor „sokolova“ izdvojio je dvojicu naših reprezentativaca, kao predvodnike ove generacije nacionalnog tima.

„Svi sve znaju o vrhunskim fudbalskim kvalitetima Jovetića, a onima što ga gledaju u reprezentaciji poznata je i Stevanova strast sa kojom igra za voju zemlju. Njegovo umijeće i motivisanost su naš glavni timski pokretač. U tome ima veliku podršku sjajnog defanzivca Stefana Savića. Ostali ih prate. Ali, najveći adut ovog tima je zajedništvo. Sve rade kao grupa. I to im se polako, ali sigurno vraća“.

Tumbaković je istakao i da mu se Dejan Savićević ne miješa u posao.

„Fudbalski savez Crne Gore je možda i najorganizovaniji u okruženju. Tačno se zna ko šta radi i za šta odgovora, pošto je napravljena precizna i striktna podjela zaduženja. Tako je i Savićevićem. Zna se šta je bio nekada i šta je sada. Nas dvojica smo te stvari razgraničili još kada smo razgovarali o mom dolasku.“

Poslije dobrog starta u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo Tumbaković je samouvjeren pred nastavak borbe za plasman u Rusiju.

„Ne plašim se euforije koja je zavladala u crnogorskoj javnosti i medijima. Niti bilo kog rivala u grupi. Nikoga i ničega. A, najbitnije mi da je svlačionica ostala mirna. Još poslije remija u Rumuniji dogovorili smo se da slavlja ne traju više od jednog dana, jer i pored odličnog starta nismo još ništa završili u kvalifikacijama. Za sada svi poštuju datu riječ“, poručio je Tumbaković.

Izvor: cdm.me