TURCI TVRDE: Ćavi ne može Pjanića vratiti u Barselonu

0

Bosanskohercegovački fudbaler Miralem Pjanić nalazi se na pozajmici iz Barselone u Bešiktašu, a turski mediji tvrde da ga katalonski klub ne može vratiti u zimskom prijelaznom roku.

Pojedini mediji su proteklih dana pisali su o mogućem povratku Pjanića u zimskom mercatu u Barcelonu ako novi trener katalonskog velikana Ćavi Hernandez odluči da mu je 31-godišnji veznjak potreban.

Međutim, to neće biti moguće, tvrdi Sabah. Na naslovnici ovog turskog lista jutros je osvanuo Pjanić o čijem se ugovoru s Bešiktašom piše.

Naime, dva kluba nisu dogovorila da Barselona može tijekom zimskog prijelaznog roka vratiti Pjanića s pozajmice, što je rijetkost jer klubovi često ostave opciju prijevremenog vraćanja igrača s posudbe.

Ako Barcelona želji vratiti svog igrača u zimskom merkatu, morat će održati sastanak s Bešiktašom i nadati se da će turski klub pristati na tu opciju.

U Španjolskoj se zakotrljala priča oko prijevremenog Pjanićevog povratka u Barcelonu, ali sve i da ga žele, to je nemoguće ako Bešiktaš ne pokaže zeleno svjetlo“, navode Turci.

Podsjećamo, Pjanić je od dolaska u Bešiktaš igrao u vrlo dobroj formi, ali su problemi s povredama spriječili nastavak dobrih nastupa za turski klub.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here