U Budućnosti nijesu zadovoljni ni rezultatom ni zbog penala

0

Dečić je bio bolji od Budućnosti u derbiju 11. kola domaćeg šampionata (2:0) – rezultat nakon kojeg se razočaranje osjeća u redovima šampiona države.

Porazom od Dečića “plavi” su ispustili prvo mjesto na tabeli (minus jedan u odnosu na Dečić), a šef stručnog štaba Mladen Milinković doživio je prvi poraz po povratku u Podgoricu.

“Prije svega, želim da čestitam Dečiću na pobjedi, iskoristio je svoje šanse i kada se sve pogleda i ono što stalno pričam da je u fudbalu najbitnije postići gol, a protivnik je postigao dva“, rekao je Milinković, koji je dodao…

“Mi svakako ne možemo da budemo zadovoljni rezultatom, a ne možemo da budemo zadovoljni ni činjenicom da već u drugoj utakmici promašujemo penal. Posebno u momentima kada možemo da se vratimo u utakmicu ili je prelomimo. Ispostavilo se da su nas ta dva promašena jedanaesterca koštala dosta bodova”.

Milinković se osvrnuo na rezultate “plavih” nakon pauze – remi, pobjeda, remi, poraz…

“Objektivno, poslije pauze nismo ostvarili ni bodovni, ni rezultatski učinak kao što smo planirali. Zbog toga, ne smijemo da napravimo kiks protiv Rudara u posljednjoj utakmici pred pauzu i moramo da se vratimo pobjedama”, dodao je Milinković.

Budućnost je u derbi ušla oslabljena – bez Luke Mirkovića, Vladana Adžića, Ivana Bojovića i Tonćija Mujana…

“Možemo da se tješimo da su nam falili neki igrači, da neki nisu bili spremni, ali sve je to fudbal i sve je to dio posla. Ono što nas malo brine je činjenica što igrači koji su dobili danas šansu, pa čak i oni koji su ih zamijenili, nisu doprinjeli onoliko koliko smo očekivali da će doprinjeti“.

Na kraju, Mladen Milinković se još jednom vratio na sami tok meča…

“Utakmica je bila dosta tvrda, bez puno rizika i sa jedne i sa druge strane. Možda smo mi više šansu napravili u nadoknadi nego u čitavih 90 minuta, ali šta je – tu je. Treba da se vratimo što prije, da napravimo jedan dobar rezultat kako bismo na pauzu otišli koliko – toliko zadovoljni. Mada, objektivno ne možemo da budemo zadovoljni sa septembrom kako smo prošli rezultatski”, zaključio je Milinković.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here