U FK „Budva“ zadovoljni početkom sezone

0

Sumirajući dosadašnji rad i postignute rezultate u fudbalskom klubu “Budva” ističu da su zadovojni početkom sezone.

Kako su istakli, seniorska ekipa nalazi se na vrhu tebele sa skorom od pet pobjeda i jednim remijem.

“U sledecem kolu nas očekuje derbi u Budvi protiv ekipe Otranta. Sebi smo postavili ciljeve koji uz naše momke – igrače i trenere nisu nerealni. Omladinska ekipa koja se takmiči na saveznom nivou pod imenom FK Petrovac, sa kojim imamo odličnu saradnju na obostrano zadovoljstvo i što je pravi pogodak, a to će pokazati vrijeme, zauzima sredinu tabele ima realne šanse da ide u gornji dio tabele. Moramo navesti da upravo iz te omladinske ekipe sa prvim timom FK Petrovca trenira 4-5 igrača iz jedne generacije, što smatramo da je mnogo veći rezultat od mjesta na tabeli koje ćemo zauzeti na kraju”, navode iz FK “Budva”.

Dodjau da su imali veća očekivanja od kadetske selekcija, koja je imala najviše oscilacija u dosadašnjem periodu.

“U narednih osam kola ih očekuje povoljni raspored pa se nadamo i boljim rezultatima, a glavni rezultat je koliko će biti igrača za seniore na kraju. Isto moramo da navedemo da su nam očekivanja bila od ove selekcije mnogo veća, shodno tome ćemo praviti i novi plan od decembra za ovu selekciju. Pošto su ostale selekicje PIONIRA I PETLIĆA, glavni i osnovni cilj je obučiti-nauciti djecu fudbalu. Prvo tehnickim elementima, usmjeriti i taktičkim stvarima a ujedno ih vaspitati fudbalski! Rezultat nije ni u drugom nego već trećem planu! Trudićemo se da idu na što više turnira van države”, kazali su iz kluba.

Pionirska selekcija kao i selekcija petlića zauzimaju na tabeli isto prva mjesta, pioniri sa svim pobjedama, petlići sa jednim remijem.

Školu fudbala broji preko 70 najmlađih članova, koji kako kažu treba da budu selektovani kroz druženje i zabavu.

“Ne možemo da ne spomenemo saradnju sa FK “Vojvodinom” koji su bili gosti upravo ovog vikenda, što će biti praksa u budućnosti i daljoj saradnji ova dva kluba. Takođe, učešćem na turnirima otvorili smo vrata za sve naše generacije i na taj način smo skrenuli pažnju kako na klub tako i na naše igrače i trenere. Fudbal ne igra van fudbalskog terena, fudbal se ne igra u kafićima, ne igra se na društvenim mrežama i ostalim medijima nego iskljucivo na terenu uz veliki rad i napor svih ljudi u klubu”, poručili su iz FK “Budva”.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here