U Rudar stigle prve zvanične ponude

0

Rudar iz Prijedora je jesenji dio sezone završio na 9. mjestu sa 16 bodova, a ova dva fudbalera su se posebno istakla, pa i ne čudi interes za njihove usluge.

Kako SportSport.ba saznaje iz izvora bliskih klubu, u Prijedor su stigle dvije službene ponude za ove igrače i to iz Bosne i Hercegovine.

Amoah iza sebe ima sjajnu polusezonu. Na 16 utakmica postigao je sedam golova uz dvije asistencije. Clarismario je odigrao 18 mečeva na kojima je skupio pet asistencija.

Ugovor s prijedorskim timom imaju do kraja sezone, te će, ukoliko žele zaraditi, čelnici Rudara njih dvojicu morati prodati u januaru ili im produžiti ugovore.

„Nećemo ih prodavati za sitne novce. Svjesni smo da su ugovorom za naš klub vezani do ljeta naredne godine, ali ne pada nam na pamet prodati ih za 20.000, 30.000 KM. Mnogo nam je bolja varijanta da ostanu do isteka ugovora i da nam pomognu izboriti ostanak u društvu najboljih bh. klubova. Naš prioritet je sjesti sa njima i pokušati dogovoriti produžetak saradnje. Dakle, ne bježimo ni od razgovora oko prodaje, ali kako se kod nas kaže, zainteresirani klubovi će morati zavući ruku u džep“, rekao je nedavno za SportSport.ba Milan Despotović, direktor Rudara.

Osim njih, ponude imaju i mladi stoperi Jovan Pavlović, te Rijad Sadiku. Neslužbeno saznajemo i da je ponuda za Sadikua stigla iz inostranstva.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here