U susret novoj sezoni

0

Približava se start nove fudbalske sezone u našoj zemlji.

Kao i svake sezone i ovu počinjemo rečenicom “Biće ovo veoma zanimljiv šampionat.” 

Međutim, u novoj sezoni ta rečenica imaće posebno značenje, jer po mnogim fudbalskim stručnjacima pola lige će se boriti za sam vrh tabele, a pola za goli prvoligaški život.

Prvi favorit za osvajanje titule je aktuelni šampion Mladost koja ima veoma kvalitetan sastav. Sigurno je da će ekipi trenera Rakojevića biti potrebno malo vremena da se uigra, baš onako kako iskusni stručnjak želi, ali kad se sve kockice poklope Mladost će biti glavni konkurent za šampionski tron.

Gotovo izvjesno u trku za titulu uključiće se Budućnost, Sutjeska, Rudar i Zeta

Biće zanimljiva i borba za opstanak u društvu najboljih, jer će se Bokelj, Petrovac, Jedinstvo, Grbalj i Lovćen svakako boriti da opstanu u Prvoj ligi. Poznato je da ove sezone iz lige ispadaju tri ekipe, dok će dvije da idu u baraž za popunu 1.CFL.

Nije isključeno da neka od gore navedenih ekipa prijatno iznenadi fudbalsku javnost u Crnoj Gori.

Prije tri dana spuštena zavjesa na prelazni rok. Najviše je izmjena pretrpjeli su igrački kadrovi Iskre, Mladosti i Petrovca, a najmanje izmjena bilo je u Grblju, Rudaru i Budućnosti.

Uprava Zete je napravila dobar posao, klub je napustio prvi strijelac Bjedov, kao i Šofranac i Marković. S druge strane stigli su provjereni fudbaleri Miloš Krkotić, Ljuljđuraj, Šaleta Kordić.

Iskra je , uz Petrovac i Mladost, angažovala veliki broj fudbalera, a najzvučnija imena koja su stigla u Danilovgrad su Marko Šćepanović i Balša Božović.

Mladost je uspjela da angažuje Admira Adrovića, stigao je bivši reprezentativac Crne Gore Igumanović, kao i odlični golman Ljuljanović.

Budućnost je dovela povremenog reprezentativca Gorana Vujovića, dok je Sutjeska u svoje redove uspjela da dovede Igora Ivanovića, Miloša Bakrača, Draška Božovića.

Jedan od najboljih napadača u našoj državi Ivan Vuković stavio je paraf na ugovor sa Lovćenom, i predstavljaće najveće pojačanje za taj klub u novoj sezoni. U Petrovac se vratio iskusni golgeter Aleksandar Vujačić.