UEFA na korak od pobjede: Anjeli najavio sporazum koji će „ubiti“ ideju Superlige Evrope

0

UEFA će na sve načine pokušati da spriječi formiranje najavljene Superlige Evrope, a prema nekim najavama čini se da je na dobrom putu da u ovoj borbi izađe kao pobjednik.

Predsjednik Juventusa, Andrea Anjeli, ujedno i prvi čovjek Evropske asocijacije klubova (ECA) najavio je da bi vrlo brzo trebalo da bude usvojen novi format Lige šampiona.

– Nadam se da će sve biti završeno u narednih nekoliko nedjelja. Postoje još neka otvorena pitanja, a ostaje da se vidi i kako će biti raspoređena dodatna četiri mjesta, rekao je Anjeli i dodao da bi klubovi mogli da potpišu sporazume o privrženosti UEFA i na taj način konačno prekinu sva nagađanja oko nastanka Superlige.

– Ukoliko klubovi potpišu sporazum o ekskluzivnom nastupu samo u takmičenjima pod okriljem UEFA, to će definitivno „ubiti“ Superligu, dodao je Anjeli.

Prema prvobitnom predlogu UEFA četiri dodatna mjesta bila bi namijenjena klubovima sa boljim koeficijentima, ali su se pojavile inicijative da budu dodeljena „manjim“ ligama. Kako sada stoje stvari najvjerovatnije će biti postignuta neka vrsta kompromisa, ali sve bi trebalo da bude poznato 20. aprila na kongresu UEFA.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here