UEFA radionica o komunikacijama održana u Budvi

0

Budva je juče bila domaćin UEFA radionice o kumunikacijama i odnosima sa medijima, prve ove vrste koju je evropska kuća fudbala ikada organizovala.

Radionici su prisustvovali predstavnici fudbalskih saveza Crne Gore, Azerbejdžana, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Češke, Moldavije i Ukrajine, a predavanja i interaktivne diskusije sa učesnicima vodio je stručni tim Odjeljenja za komunikacije Uefe predvođen Pedrom Pintom.

Kao čovjek koji je dobar dio radnog vijeka proveo u medijima svjestan sam važne uloge koje mediji imaju u promociji fudbala i vrijednosti koje ovaj sport posjeduje. Zato mi je izuzetno drago da je UEFA odabrala našu zemlju za start jednog ambicioznog projekta koji će, siguran sam u to, unaprijediti rad svih uključenih strana. Kao potpredsjednik UEFA Komisije za medije drago mi je što će znanje, iskustvo i alati ove organizacije biti stavljeni na raspolaganje nacionalnim savezima što će unaprijediti i kvalitet usluga koje nacionalni savezi pružaju – rekao je generalni sekretar FSCG Momir Đurđevac, na čiju inicijativu je ovaj događaj i organizovan.

Posebna sesija bila je organizovana za predstavnike crnogorskih medija, koji su dobili priliku da se iz prve ruke upoznaju sa aktivnostima koje sprovodi UEFA kako na terenu, tako i van njega, ali i o važnosti njihove uloge u promociji igre i očuvanju njenog integriteta.

Foto i text: FSCG.ME