Uhapšen Ronaldinjo!

0

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena, Ronaldinjo, zadržan je prilikom ulaska u Paragvaj sa lažnim paragvajskim pasošem. Pored Ronaldinja priveden je i njegov rođeni brat Roberto.

Prema nekim izvorima, Ronaldinjo je trebalo da učestvuje na humanitarnom događaju u Asunsionu, dok je prema drugim dobio poziv vlasnika kazina Nelsona Belotija i trebalo je da održi niz promotivnih događaja i fotografisanja sa navijačima.

Nekadašnjem fudbaleru PSŽ-a, Milana i Barselone posle razgovora sa organima reda određen je pritvor u hotelu, uz obavezu da se javi istražnom sudiji.

Ministar unutrašnjih poslova Paragvaja Euklides Asevedo izjavio je da je uhapšena još jedna osoba, za koju se sumnja da je prevarila porodicu fudbalera i izdala im lažna dokumenta.

Ministar je potvrdio da je problem to što u pasošima stoji da imaju državljanstvo Paragvaja.

Ronaldinjo i njegov brat su dali izjavu i sarađuju sa policijom, a koristili su paragvajske pasoše jer brazilske nemaju od 2018. godine. Tada su kažnjeni jer su 2015. pokušali da ilegalno izgrade ribnjak na jezeru Guaiba, bez odgovarajuće licence i garancije o očuvanju životne sredine.