Ukrajinci u šoku: Prevaranti zaradili veliki novac kladeći se na nepostojeće mečeve

0

Fudbalski mečevi se u vrijeme pandemije koronavirusa igraju samo u Bjelorusiji i Švedskoj, ali to nije spriječilo pojedine prevarante da dobro zarade i u ovoj situaciji.

Njemački „Welt“ prenio je razgovor sa prvim čovjekom Komiteta za etiku i poštenu igru Fudbalskog saveza Ukrajine, Frančeskom Barankom, koji je opisao na koji način prevaranti koriste postojeću situaciju.

Baranka je rekao da su se u ponudi pojavile utakmice, uglavnom u Rusiji i Ukrajini, koje se većinom nisu i igrale, ali su pojedine kladionice primile velike sume novca na ishode tih mečeva.

– Obim prevare je nevjerovatan, ja ovako nešto nikada nisam vidio. Konkretno u Ukrajini riječ je o četiri utakmice na koje su ljudi mogli da se klade 25. i 26. marta. Primjer je utakmica između Berdjanska i Tavrije, navodno je prvo poluvrijeme završeno bez golova, a konačan rezultat je bio 1:5. Bukmejkeri su mi saopštili da su do početka meča primili veliki broj uplata na ovaj konačan rezultat, rekao je Baranka.

– Fudbalski savez Ukrajine je kontaktirao klubove, koji su nas uvjerili da ništa o tome nisu znali i da igrači nisu ni igrali tu utakmicu, dodao je Baranka.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here