Ukupno 676 klubova dobiće naknade između 3.200 i 630.000 eura

0

Izvršni odbor UEFA na jučerašnjoj sednici, održanoj putem video konferencije, odlučio je da odmah isplati naknade klubovima vezane za UEFA reprezentativna takmičenja, uzimajući u obzir krizu i finansijske poteškoće koje brojni klubovi imaju zbog pandemije novog koronavirusa.

Naknade su, prema početnom planu, trebalo da budu isplaćene nakon završetka doigravanja evropskih kvalifikacija, no uzimajući u obzir poteškoće sa kojima se klubovi suočavaju tokom pandemije, a koja je uzrokovala prestanak svih fudbalskih aktivnosti, Izvršni odbor UEFA odlučio je da odmah reaguje i to prema sljedećem planu.

1) 50 miliona eura biće isplaćeno klubovima koji su ustupali igrače u 39 reprezentacija koje ne sudjeluju u doigravanju evropskih kvalifikacija

2) 17.7 miliona eura biće isplaćeno klubovima koji su ustupali igrače u 16 reprezentacija koje sudeluju u doigravanju (što ne uključuje naknade za utakmice doigravanja, koje će biti uplaćene nakon održanih utakmica)

3) Ostatak od 2.7 miliona eura – vezan za igrače koji će nastupiti u doigravanju – biće distribuiran nakon završetka kvalifikacija ove jeseni

Za ciklus EURO 2020 određeno je minimalno 200 miliona eura za naknadu klubovima, prema Memorandumu o saradnji između Uefe i ECA-e koji je obnovljen 2019. godine.

Prema mehanizmu distribucije koji je odredio Izvršni odbor UEFA, 70 miliona eura namenjeno je za klubove čiji su igrači participirali u Evropskim kvalifikacijama i Ligi nacija, dok će preostalih 130 miliona eura biti distribuirano klubovima čiji će igrači igrati na EURU 2020, koji će biti održan idućeg ljeta.

Ukupno 676 klubova iz 55 zemalja članica dobiće naknade između 3.200 i 630.000 eura za nastup svojih igrača u evropskim kvalifikacijama i Ligi nacija u aktuelnom ciklusu.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here