“Već dugo nijesu isti aršini za sve klubove u Crnoj Gori”

0

Sopštenje za javnost FK Zora – Spuž:

Nazalost svjedoci smo da vec dugo vremena nijesu isti arsini za svaki fudbalski klub u drzavi Crnoj Gori, a narocito nijesu prema nasem klubu, pa Vas zaista MOLIMO gospodo iz FSCG da samo radite svoj posao na profesionalan nacin i da sa Vase strane propisana pravila i propozicije ISPOSTUJETE ili da ista potpuno UKINETE, jer nema smisla da ona vaze samo za nas klub, a ne i za ostale klubove sa kojima se nas klub takmici.

Nas klub jedini MORA kao domacin da obezbijedi fizioterapeuta, doktora, vozilo za prvu hitnu medicinsku intervenciju, nosila  a ostali klubovi tako ne moraju da rade?

Nije nam jasno kako mogu uopste da budu clanovi takmicarske komisije osobe koje su aktivno angazovane u fudbalskim klubovima i to u klubovima gdje oni kao komisija za takmicenje rukovode tim takmicenjem, a u tu ligu su takodje dodatno i delegati, sto smatramo da je jedan najozbiljniji konflikt interesa, a i naravno dokazalo se i navlacenje svake odluke te komisije da bude u korist njihovih klubova u kojima su angazaovani, pa se time dokazao jedan veliki NEPROFESIONALIZAM.

Takmicarska komsija je u skladu sa pravilnicima i propozicijama kojima je uredjeno fudbalsko takmicenje u obavezi da samostalno, odnosno po sluzbenoj duznosti i bez nase zalbe proglasi rezultate od 3:0 u korist gostujucih klubova, jer domacini osim naseg kluba naravno nijesu imali nista sa strane medicinskog aspekta osim zvanicno jednog fizioterapeuta i jedne boce vode.

Na taj nacin se ugrozila bezbjednost svih ucesnika tih utakmice sto je po ZKP veoma kaznjivo a takodje i bitno prekrsila pravila i propozicije u fudbalu.

Dana, 03.12.2022.  i 04.12.2022. godine u odigranim utakmicama seniora 13.kola UK centar  FSCG, kategorija seniori skoro svi klubovi domacini (osim FK Zora Spuz) nijesu imali angazovanog doktora, pa ovim putem PRIJAVLJUJEMO ali bas svaku odigranu utakmicu seniora bez doktora i ZAHTIJEVAMO  da prezauzeta takmicarska komisija FSCG UK centar po sluzbenoj duznosti donese sluzbene pobjede u korist gostiju koji su odigrali takve utakmice, cisto da ne bi bilo da mi nekoga ne volimo ili volimo, vec da pravila svakome isto vaze.

Zahtijevamo da se postupi po pravilima a takodje saljemo i inicijativu FSCG kao krovnoj kuci i Inspekciji za sport da detaljno isprate ovaj nas dopis  a takodje i reakciju takmicarske komisije FSCG UK centar, jer Pravilnici i Propozicije su kristalno jasne, a one su da se pravila moraju postovati!!!

Ko ne zeli da radi tako, tome mjesto nije u sportu, pa neka se ljuti koliko god ko oce, kad budemo igrali termine u nekim balonima onda cemo mozda razumjeti, ovako dok placamo ovo takmicenje papreno onda nas ni najmanje ne zanima ko moze, a ko ne moze da se takmici po pravilima, jer ovo nije nesto cime mora svako da se bavi, pa kad bude neka liga emocija ili socijalna liga nas klub se sigurno nece takmiciti nego ovi koji ne mogu da angazuju doktore koji su obavezni.

U nadi da ce te ovo zavrsiti na valjani nacin i to u roku odmah, da ne bismo izlazili u javnost i upoznavali istu da se ugrozava bezbjednost igraca i da pravila ne mogu vaziti samo za nas klub vec i za ostale. Ako nas klub mora to da ima, onda ce morati da ima i svaki ostali, a ako pravila postoje onda ce morati takmicarska komisija da ista postuje ili neka se sklone sa tih mjesta!!!

Ovim putem saljemo dopis i komisiji za takmicenje FSCG da isti posavjetuju komisiju za takmicenje FSCG UK centar, odnosno clanove koji nikada nijesu napredovali na veci nivo kao delegati da se propozicije i pravilnici u fudbalskom sporu bas moraju postovati ili cemo napraviti lakrdiju od prvenstva, a i takodje istu tu lakrdiju prenijeti i na savezni nivo, jer ne moze nedje da vazi pravilo, a nedje ne vazi, pa bila to regija ili bio to savezni nivo.

Nas klub jedino sto trazi jeste fer tretman, odnosno sudjenje i da pravila vaze za svakoga isto, pa neka bolji pobijedi, a ne da nas klub MORA da placa duplo vise od ostalih domacina, a ostali klubovi odigravaju neregularne uakmice, pa zato hocemo da se upisu sluzbeni rezultati, shodno propozicijama, jer cemo u surpotnom se dobro naplatiti od FSCG, jer oni su ta pravila i propozicije napisali, a ne nas klub, stoji u saopštenju FK Zora.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here