Veliki uspjeh FK Budva!

0

Prijatno fudbalsko iznenađenje priredili su “petlići” iz Fudbalskog kluba Budva, na međunarodnom turniru u Novom Sadu. Dobrim rezultatima budvanski mladi fudbaleri pokazali da postoji ogroman potencijal kod igrača kao što su Pavle Banović, Veljko Martinović, Pavle Carević i Lazar Bulatović. 

Turnir je održan u Novom Sadu i trajao je četiri dana. Učestvovalo je 12 ekipa, Vojvodina A i B, Partizan, Nižnji Novgorod A i B, Ferencvaroš, Osijek, Sarajevo, Vardar Skoplje, Borac Banja Luka, te crnogorski predstavnici, Stari Aerodrom i FK Budva.

U grupi u kojoj su bili Budvani nalazili su se još i Vojvodina A i Vardar Skoplje. Kao drugoplasirani tim, FK Budva se iz grupe plasirala u osminu finala turnira gdje su morali da igraju protiv izuzetno teških i kvalitetnih protivnika, kao što je Sarajevo. Budva je savladala Sarajevo 3:1, a u borbi za polufinale pobijedili su Borac iz Banja Luke 1:0.

“Samim ulaskom u polufinale fudbalski klub iz Budve napravio je jedno od najprijatnijih iznenađenja na turniru i pokazao da postoji ogromni potencijal kod mladih igrača. U polufinale smo ušli sa ekipama koje posjeduju veliki kvalitet, kao što su Vojvodina, Partizan i Nižnji. Na turniru smo osvojili četvrto mjesto i s obzirom na konkurenciju napravili veliki rezultat i pokazali da se u Crnoj Gori igra izuzetan fudbal i da se izuzetno radi sa mlađim selekcijama”, rekao je za Portal RTCG trener FK Budva Veljko Popović. 

“Igrali smo protiv jedne izuzetne ekipe gdje smo pokazali sav svoj talent iako smo izgubili u posljednjoj minuti utakmice sa 2:1”, rekao je Popović, kome su u stručnom štabu pomagali Janko Skrobanović i Marko Nenezić. 

Rezultati:

Vojvodina A – Budva 2:0

Budva – Vardar 5:2

1/8 finala:  Budva – Sarajevo 3:1

1/4 finala: Budva – Borac Banja Luka 1:0

1/2 finala: Budva – Nižnji Novgorod 0:4

Meč za treće mjesto: Budva – Partizan 1:2

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here