Vermezović obavio prozivku

0

Fudbaleri Budućnosti počeli su pripreme za nastavak sezone, a šef stručnog štaba Vladimir Vermezović obavio je prozivku i sa sportskim direktorom Ristom Lakićem odgovarao na novinarska pitanja.

FOTO: FK BUDUĆNOST FB

Na početku, Vermezović je pozdravio okupljene novinare i zahvalio im na prisustvu uz želju da saradnja sa njima bude uspješna i korektna.

 Energija koju sam zatekao među mladim ljudima u klubu, ali i igrački kvalitet koji posjedujemo na terenu, nagovještavaju da možemo da napravimo pozitivan iskorak u svim segmentima. Odgledao sam utakmice iz prvog dijela sezone, još ne mogu ništa konkretno da kažem jer je gledanje na ekranu jedno, a rad sa momcima na terenu sasvim drugo, ali ova ekipa Budućnosti sigurno ima kvalitet. Hvala mojim prethodnicima, koji su napravili dobru selekciju. Za Budućnost koju ja pamtim, samo tri titule su premalo. Vjerujem da ćemo u narednom periodu napraviti napredak i doći do nivoa koji ovaj tim zaslužuje, a to je da svake sezone osvoji barem jedan trofej. Pokušaćemo da se što bolje pripremimo za drugi dio sezone, ali i Evropu i narednu godinu, jer ozbiljan klub kao što je Budućnost mora razmišljati na takav način.

Sportski direktor Risto Lakić detaljnije je objasnio situaciju sa igračkim kadrom.

Na osnovu informacija od jutros mogu reći da je Alen Melunović prošao probu u Kini. Janko Simović ima ugovor do 15. januara, danas se nije pojavio na prozivci i samo to mogu reći. Vidjećemo kakva će biti situacija sa igračima koji su i dalje naši članovi i ako neko od nih ode, pokušaćemo da reagujemo i dovedemo zamjenu. Moramo da damo malo vremena i treneru Vermezoviću, da se upozna sa igračima. Možda se njemu dopadne neki igrač koji nije bio u prvom planu kod prethodnog trenera.

Budućnost će do odlaska na pripreme u Antaliju odigrati dvije prijateljske utakmice, 24. i 27. januara, a protivnici će biti Iskra i Rudar.

Ekipa će u Antaliji boraviti od 31. januara do 13. februara i odigrati četiri utakmice, protivnici će biti ruske ekipe Amkar i Rostov,  ekipa Sarajeva kao i Železarne Podbrezova iz Slovačke.