Verner nije potreban Liverpulu?!

0

Krenule su uveliko spekulacije oko letnjeg prelaznog roka. Mnogi smatraju da se novac neće trošiti kao prethoddnih godia, ali to svakako najjače timove u Evropi neće spriječiti da se pojačaju.

Jedna od informacija koja kruži je da će sjajni napadač Red Bul Lajpciga, Timo Verner, prelazi u Liverpul.

Bivši njemački reprezentativac i igrač Liverpula, Ditmar Haman smatra da Liverpulu Verner nije potreban iz jednostavnog razloga – ne uklapa se u sistem Liverpula.

– Nisam siguran kako bi se uklopio. Čitao sam da ne želi da pređe u Bajern, uvijek je govorio koliko su mu dragi Klop i Liverpul, ali Liverpul već ima vjerovatno najbolji napadački trio u svjetskom fudbalu (Mane, Firmino, Salah). Mane i Salah su po bokovima, nezgodni i vješti, a Verner nije taj tip, njegov najveći kvalitet je brzina. Na Enfildu se mnogi timovi brane, nema mnogo prostora, a Verner je manje efektan kada nema prostora, kaže Haman.

Verner je do prekida sezone upisao 27 golova u svim takmičenjima – 21 u Bundesligi, 4 u Ligi šampiona i 2 u Kupu Njemačke.

– Dao je mnogo golova, fantastično, ali Lajpcig voli da igra na kontre, ne igraju sa mnogo držanja lopte u nogama. A na Firminovoj poziciji potreban je igrač tipa Tedija Šeringema koji bi povezao stvari. Siguran sam da ima igrača koji bi Liverpulu sljedeće sezone više mogli da pomognu od Vernera, dodaje Haman.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here