Veterani igrali legendi u čast

0

Fudbalski veterani Bara pobjednici su 19. Memorijala „Danilo Dano Delibašić“ koji je odigran na pomoćnom terenu SRC „Topolica“.

Oni su savladali veterane Sloge iz Starog Bara 6:3, iako su na poluvremenu Starobarani imali prednost (3:1).

Za veterane Bara igrali su: Rade Lemajić, Goran Savićević, Rašo Dević, Aleksandar Aco Milić, Ergiman Hamza, Edin Kujović, Milovan Perišić, Nemanja Leverda, Luka Spičanović, Andrija Delibašić, Mladen Đukić, Robert Barabaš, Miodrag Vujović i Novica Marinović.

Za veterane Sloge nastupili su: Zoran Ćalović, Ilijaz Isko Osmanagić, Dimo Zaganjor, Semir Kurtović, Veselin Pantović, Srđan Tvrdišić, Šaban Bajramović – Kuba, Adam Bajramović – Šangala, Zoran Rakić, Vahedin Vajo Sinanović, Semir Kaplanović i Miljan Martinović.

Strijelci za veterane Bara bili su: Nermanja Leverda u 8, 35. i 58. minutu, Mladen Đukić u 45. i 48. i Luka Spičanović u 56. minutu. Golove za Starobarane postigli su Vajo Sinanović u 18, Šaban Bajramović – Kuba u 28. i Zoran Rakić u 30. minutu.

Pehare kapitenima dva tima predala je Danova kćerka Danijela, a tradicionalnom turniru je prisustvovala Danova supruga Bosa.

U čast jednog od najistaknutijih fudbalera svih vremena u gradu pod Rumijom, Danila Dana Delibašića svake godine se održava turnir, a ove godine prisutne je pozdravio predsjednik organizacionog odbora manifestacije prof. Vasilije Vasko Milošević.

“Okupili smo se da odamo omaž našoj legendi, legendi Bara, posebno fudbala – Danilu Danu Delibašiću. Svi znate da je Dano imao najdužu karijeru od svih nas, da je nosio dres sa brojem 10, a ostaće zapisano što smo svi sa razlogom potencirali i dičili se da su njegove lopte imale oči. Uvijek je znao u pravom momentu da odigra taj popularni „pas“. Danas bi Dano bio mnogo srećan da vidi na jednom mjestu svoje mnogo mlađe drugare, koji su ga svi poznavali i divili mu se, a mnogima je bio i trener, poput Zorana Ćalovića i Aca Milića … Samo dvojica od ovdje prisutnih imala su tu privilegiju da igraju sa njim, Aco Milić i moja malenkost – kazao je Milošević i napomenuo da su pored Danove familije učešće uzeli i njegovi kumovi Vujovići, koji su obezbijedili pehare za oba tima”.

Tradicionalno, uoči utakmice organizatori i učesnici manifestacije su posjetili grob Dana Delibašića i položiti cvijeće.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here