Vinćenco Spadafora: Fudbal u Italiji neće početi ni nakon 3. maja

0

Italijanski ministar sporta Vinćenco Spadafora je u intervjuu za italijanske medije dao izjavu iz koje se može naslutiti kako fudbal neće biti prisutan na stadionima širom Italije još neko duže vrijeme.

Najavljeno je produženje mjera koje su zasad na snazi do 3. maja, što znači da se prvenstvo u Seriji A gotovo siguro neće završiti u UEFA-inom roku (prije kraja juna).

Utakmice neće započeti ni nakon 3. maja. Čelnici Serije A već su pogriješili s procjenom kad je bilo vrijeme za zaustavljanje. Moraju shvatiti da ništa neće biti kao prije. Sport nije samo fudbal i fudbal nije samo Serie A. Osnovni sport dobit će vanredan plan od 400 miliona eura.

Taj novac dat ćemo amaterskim udruženjima na teritorijima, onima za koje sam siguran da će biti među pokretačima preporoda. Veliki klubovi žive u snovima i preko svojih mogućnosti. Najveći problem su milioske plate igrača. Oni moraju shvatiti da nakon ove krize ništa ne može više biti kao prije.

Italijanski ministar je najavio da će predložiti produženje blokade sportskih takmičenja na svim nivoima za cijeli april.

Tu mjeru ću proširiti i na treninge na koje nismo intervenisali jer je još uvijek postojala mogućnost održavanja Olimpijskih igara.” – kazao je Spadafora.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here