VIŠE NEMA DILEME: Marko Pjaca od januara u novom klubu!

0

Marko Pjaca jedan je od najtalentovanijih hrvatskih fudbalera, ali problemi s povredama spriječili su ga da u potpunosti pokaže svoj talent u Juventusu.

Pjaca je u ljeto 2016. godine prešao iz Dinama u Juventus za 23 miliona eura. Činilo se kao da je hrvatski fudbal dobio novog ‘superstara’ koji će predvoditi novu generaciju Vatrenih.

Međutim, 24-godišnji ofenzivni veznjak muku je mučio sa stalnim povredama i nikada nije u potpunosti pokazao svoj potencijal.

Nakon brojnih problema s povredama Pjaca se sada konačno oporavio. No, uprkos činjenici da je potpuno spreman, bivša zvijezda Dinama teško će dobiti minutažu u dresu Juventusa.

Prema pisanju italijanskih medija, Pjaca će svoju karijeri nastaviti u Sampdoriji ili Udinezeu, dok Englezi pišu o transferu u Čempionšip, drugi razred engleskog fudbala.

Treba napomenuti da je tržišna vrijednost Pjace u velikom padu. Ona sada iznosi skromnih sedam i po milionaeura, što je prava “bagatela” kada uzmemo u obzir talent hrvatskog fudbalera i njegove godine.

Pjaca ima ugovor s Juventusom do ljeta 2021. godine, a gotovo je sigurno da će ovog januara potpisati za svoj šesti klub u karijeri.